medjimurjepress@gmail.com

DVD Strahoninec kupio novo kombi vozilo!

DVD Strahoninec kao operativna jedinica za sve izvanredne situacije na području općine Strahoninec, a posebno u zaštiti od požara, kontinuirano ulaže u nabavku opreme i redovito osposobljavanje svojih članova.

Među najvažnije djelatnosti našeg društva spada edukacija i protupožarna preventiva djece i mladeži s područja naše općine. U tu svrhu na sjednici Upravnog odbora DVD-a Strahoninec održanoj 22.3.2021. godine jednoglasno je donijeta odluka da se ide u kupnju novog kombi vozila jer sadašnje vozilo marke Ford Transit ne zadovoljava uvjete za prijevoz djece.

Nakon provedenog natječaja najpovoljnija ponuda bila je novo kombi vozilo marke Opel Vivaro u vrijednosti od 180.000.00 kn.

Treba napomenuti da društvo posluje vrlo ekonomično, promišljeno i štedljivo te će se 80% sredstava uplatiti u gotovini iz štednje za tu namjenu, a ostatak ide na godinu dana leasing-a koji će Općina Strahoninec preuzet na sebe. Već u ovoj činjenici pokazuje se izvrsna suradnja Općine i DVD-a jer ovakva investicija ne bi bila moguća bez same Općine Strahoninec koja zadnjih 7 godina kontinuirano uplaćuje, prema Zakonu o vatrogastvu, našem DVD-u 5% iz svog Proračuna.

Zahvaljujući tome naše Društvo kontinuirano ulaže u opremu i naše operativne članove gdje je u zadnjih 3 godina uloženo preko 60.000.00 kuna u nove kacige, odijela, čizme, taktičke svjetiljke, radio veze kao i školovanje samih vatrogasaca da bi u pravovremenim trenucima bili spremni. Također s ponosom možemo istaknuti da je DVD Strahoninec 2017. godine povoljno nabavio navalno vozilo Iveco Daily od naših prijatelja iz PGD Gorišnica za 130.000.00 kn koje je spremno i prilagođeno za sve vrste intervencija koje prijete našem mjestu.

Dosadašnje kombi vozilo Ford Transit predat će se Općini Strahoninec bez naknade na korištenje. Htjeli bi samo reći da je ovo velik pokazatelj odlične suradnje same Općine, našeg načelnika Franje Lehkeca i našeg DVD-a te da bi svaka sredina ovako trebala surađivat. Kobni vozilo Općina će koristiti za komunalno redarstvo, a bit će i na raspolaganju svim Udrugama s područja Strahoninca koje su već višekratno izrazile želju za nabavkom jednog takvog vozila.

Primopredaja kombi vozila očekuje se u mjesecu svibnju – mjesecu zaštite od požara.

Vatru gasi, brata spasi!

Vanja Tomašić, predsjednik

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*