Međimurje Press
Ekologija

Poziv na volontersku akciju Osigurajmo dom bregunicama

Jeste li znali da je bregunica naša najmanja lastavica. Teži svega 15 g što je jednako kao tri vrećice šećera za kavu. I dok je volonterska akcija Žabe na cesti u organizaciji Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode još uvijek u tijeku, u pripremi je već sljedeće volontersko okupljanje pod nazivom Osigurajmo dom bregunicama. Što će se raditi? Čistiti obala za bregunice.

Naime, bregunice su trenutno na svojem selidbenom putu i uskoro će se vratiti u naše krajeve. Ovom akcijom očistit će se gornji pjeskovito-praporni sloj obale tj. ukloniti nepotrebna vegetacija s obale kako bi bregunice lakše pronašle pogodno mjesto za gniježđenje.

Volonterska akcija održat će se u subotu 1. travnja 2023. godine na obali rijeke Drave u blizini naselja Gornji Hrašćan. Akcija počinje u 9 sati, a predviđeni završetak je oko 13 sati.

Kako se prijaviti?

Međimurska priroda poziva sve koji se žele uključiti volontersku akciju Osigurajmo dom bregunicama neka se prijave putem online obrasca na poveznici: https://forms.gle/2uPm8WxaNVWn18F58

Broj osoba koje se mogu prijaviti na volontersku akciju je ograničen na 25.

Za sve volontere osigurana je hrana i piće te potreban radni alat. Potrebno je odjenuti i obući prikladnu (radnu) odjeću i obuću te ponijeti radničke rukavice. Sve ostale detalje i upute volonteri će primiti naknadno.

Više informacija o akciji i kako je protekla akcija prošle godine može se provjeriti na sljedećem videu:

https://www.youtube.com/watch?v=J_XA5QI06iE&t=35s

Roberta Radović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja