medjimurjepress@gmail.com

Festivalom pušipela počelo jubilarno 20. Urbanovo

Dani vina u Međimurskoj županiji započeli su danas 11. Festivalom pušipela u glavnoj festivalskoj dvorani uz sajam vinarske i vinogradarske opreme i ponudu OPG-ova. Od petka, do nedjelje, posjetitelji imaju priliku degustirati vina 24 izlagača, među kojima su najbolja međimurska vina, kao i vina Agronomskog fakulteta i Lendavskih gorica koja su prvi puta dio manifestacije Urbanova. „Međimurski vinari svake godine ponosno pokazuju rezultate svog rada na Urbanovom, za koje se iz godine u godinu trudimo podići manifestaciju na višu razinu. Svake godine privlačimo sve veći broj posjetitelja što je rezultat složnosti svih koji sudjeluju u kreiranju kvalitetne vinske scene i regije.“, poručio je, u ime organizatora, predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ David Štampar.

Festival Pušipela otvorio je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat koji je istaknuo kako se razvoj cjelokupnog gospodarstva mora temeljiti na kvaliteti čemu je ova manifestacija pravi primjer. Svečanosti su nazočile saborske zastupnice Sunčana Glavak i Bernarda Topolko, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, međimurski načelnici, gospodarstvenici i brojni ljubitelji dobre vinske kapljice.

Ženska vokalna skupine Stridone, Puhački orkestar Općine Štrigova i studentica solo pjevanja Gabrijela Hrženjak uljepšali su program otvorenja svojim nastupima, a Urbanovo se nastavlja Danima otvorenih podruma i Vinskim balom.

UO za poslove župana

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*