Međimurje Press
Gospodarstvo

Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth značajnim ulaganjem stupio u strateško partnerstvo s IT kompanijom Neos

Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stupio je u strateško partnerstvo s kompanijom Neos, specijaliziranom za tehnološki najnaprednija IT rješenja. Prosperus Growth je značajnim ulaganjem u Neos stekao većinski udio u kompaniji te potvrdio svoju predanost odabiru ulaganja u vodeće pružatelje IT usluga i visokotehnološke kompanije kao jednom od glavnih smjerova razvoja fonda.

Ovo ulaganje drugo je u nizu u sklopu Prosperus Technology Group platforme fonda koja je fokusirana na cloud mangement i business analytics. Naime, Prosperus Growth je do sada uložio u dvije visokotehnološke IT kompanije, sada Neos, a ranije u SV Group, čiji bi ukupni godišnji prihod iznosio 2020.godinu iznosio 106 milijuna kuna, uz 20,6 milijuna kuna EBITDA-e. Očekuje se nastavak razvoja Prosperus Technology Group platforme kroz organski rast i daljnje akvizicije.

„Strateškim partnerstvom s Neosom potvrdili smo orijentaciju fonda Prosperus Growth prema uspješnim i perspektivnim IT kompanijama koje raspolažu vrhunskim znanjem, a čiji vlasnici trebaju partnere uz koje će podići poslovanje na sljedeću razinu. Uvjereni smo kako će Neos tijekom predstojećeg razdoblja ostvariti značajan rast prihoda uz zadržavanje poželjne EBITDA marže, na zadovoljstvo svih naših partnera i ulagača“, naglasio je Joško Miliša, predsjednik Uprave društva PROSPERUS-INVEST koje upravlja fondom Prosperus Growth.

„Uvjeren sam kako će novo partnerstvo Neosa s fondom Prosperus Growth donijeti sinergijsko djelovanje znanja koje mi donosimo iz IT perspektive, a PROSPERUS-INVEST iz perspektive društva za upravljanje investicijama. Razvoj poslovanja, širenje portfelja i baze klijenata naši su ciljevi, i to je razlog zbog kojeg smo u Prosperus Growthu prepoznali strateškog partnera. Osiguravanje kontinuiteta poslovanja i osobni razvoj naših zaposlenika te njihova edukacija u primjeni najnovijih koncepata i tehnologija, temelji su na kojima zasnivamo svoje poslovanje“, izjavio je Davorin Capan, član Uprave Neosa.

Mihovil Rora

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja