Gordan Jandroković: “Prelogizacija Hrvatske”

U  Gradskoj vijećnici Grada Preloga danas je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju Poduzetničkog centra u Prelogu koji su potpisali potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Potpisivanju Ugovora nazočili su predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, saborski zastupnik Darko Horvat, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Uprave Hamag – Bicro Vjeran Vrbanec, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, privremeni pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Međimurske županije Goran Gotal, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Međimurske županije Darko Radanović te istaknuti gospodarstvenici Grada Preloga.

Podsjetimo,Ukupna vrijednost projekta „Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra“ je 16.137.657,44 kn, a Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta donijelo je Odluku o financiranju kojom se Gradu Prelogu dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 15.771.678,61 kn. U okviru projekta planira se izgradnja i opremanje Poduzetničkog centra Prelog na prostoru Gospodarske zone u Prelogu – Sjever ukupne neto površine od 2.172 m2. Prostori Poduzetničkog centra Prelog namijenjeni su novoosnovanim poduzećima, malim i srednjim poduzetnicima, novonastalim poduzećima kao i poduzećima koja posluju duže od 3 godine. Prostor će poslužiti kao inkubator sa ciljem zadržavanja  mladih obrazovanih i
stručnih osoba na području Grada Preloga, odnosno sprečavanje njihova odlaska. Osnovati će se poduzetnička potporna institucija koja će pružati stručnu potporu u provođenju i inicijaciji poduzetničkih inicijativa, boljeg korištenja dostupnih bespovratnih sredstava, boljoj konkurentnosti poslovnih subjekata te omogućiti zadržavanje kvalificirane radne snage na ovom području. Partner na projektu je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, Čakovec a suradnik Pučko otvoreno učilište Čakovec.

Ljubomir Kolarek naglasio brzi intezitet razvoja Grada Preloga. Gospodarsko Preloga sa 300 poduzetnika čini gotovo 15% ukupnog prihoda Međimurske županije. Prelog privlači mlade ljude, postoje kvalitetni projekti razumijevanje lokalne samouprave. Novi poduzetnički centar prilika je i za stane ulagače kojih Prelog već i sada ima. Zahvalio se ljudima koji su sudjelovali u izradi ovog prijedloga, Ministarstvu gospodarstva, a nadasve saborskom zastupniku Darku Horvatu.

Potonji je istaknuo učinkovitu gradsku Upravu Preloga, lokalnu zajednicu koja brine o radnim mjestima i projektima koji privlače mlade ljude i odljev kvalitetnih stručnjaka u strane zemlje.

Martina Dalić čestitala je svima koji su radili na projektnoj dokumentaciji i to bez greške, čime je odluka od dodijeli sredstva bila olakšana. Čin dodjele sredstava kako je to učinio Prelog, način je da uhvatimo korak sa Europom kako u novim tehnologijama tako i očuvanju i stvaranju radnih mjesta. Najavila je i 4 nova natječaja svog ministarstva još tijekom ove godine.

Gordan Jadroković  naglasio je kako je već 14 godina u politici i da putujući Hrvatskom samo u Međimurju nailazi na pitanja o gospodarstvu, ekonomiji, a ne o politikama lijeve ili desne opcije. Ovdje ljudi rade i to je njihov doprinos zajednici i stvaranju nove vrijednosti. Rekao je kako je danas gost obilježavanje 451. godišnjice pogibije Nikole Šubića Zrinskog, ali i da mu je drago što je došao u Prelog obilježavajući početak jednog velikog projekta. Vezano za malo i srednje poduzetništvo u kojem Prelog kao grad prednjači u Međimurju i kako bi se mnogi koji danas viču i obraćaju pozornost na sebe i ispoljavaju histerijske ideološke podjele, trebali ugledati na taj brzo rastući grad. Izlaganje je zaključio riječima – VRIJEME JE ZA PRELOGIZACIJU HRVATSKE.

Spomenimo na kraju da je gradonačelnik Ljubomir Kolarek svojim gostima pripremio prigodne darove, posebno zahvaljujući ministarstvu na dodijeljenim sredstvima, da bi na kraju kroz suze naglasio kako je to jedan od najljepših poklona za njegov rođendan građanima Preloga.

(R.Dobošić)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*