medjimurjepress@gmail.com

GSV i Obrtnička komora Međimurske županije podržali gospodarske mjere Međimurske županije

Na današnjem prezentiranju gospodarskih mjera u Tehnološko-inovacijskom centru predstavnika Međimurske županije, svoj kratak osvrt dali su i dopredsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Ivan Senčar i predsjednik Obrtničke komore Boris Lukovnjak.

Lukovnjak  je naglasio kako su mjere Vlade i lokalne sredine bile važne za očuvanje radnih mjesta što je potkrijepio podatkom da su se u vrijeme koronavirusa registrirala u Međimurju 5 novih obrta pa ta brojka sada pokazuje ukupni broj na našem području od 1359 obrta. Istaknuo je socijalni doprinos Obrtničke komore koja je uz pomoć svoje krovne organizaciju donirala Stožeru civilne zaštite 10.000 kuna.

Ivan Senčar ispred GSV, koji ima epitet jednog od najboljeg u Hrvatskoj, istaknuo je kako je uočio da Međimurska županija i njeni poduzetnici imaju moć te daju putokaz svima na teritoriju Hrvatske. Nikad kao do sad nitko nije rekao kako su gospodarstvenici sačuvali svoje kuće kao bolnica od koronavirusa. Nisam sumnjao nikada da možemo ovu situaciju prevagnuti. GSV pohvalio je mjere županije, a da je dalje na potezu država. Lokalna samouprava i njeni čelnici diljem Međimurja trebali bi dati puno veći doprinos i solidarnost, ne samo u svezi komunalnog doprinosa. Država je za sada spasila “ranjenika”, ali sada treba tog ranjenika poslati kući, kako bi normalno živio, a to će biti jako teško. Država mora održati likvidnost kao najvažniji faktor u funkcioniranju gospodarstva. Napori Međimurske županije i svi njeni investicijski projekti ne smiju se zaustaviti, jer to bi bilo pogumno za naše ljude.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*