HAMAG-BICRO ima prvu ispostavu u Hrvatskoj i to u Čakovcu

Radi se o projektu BOND (razvoj mreže hrvatskih potpornih institucija) koji daje podršku poduzetnicima kako doći do potpora ili kako unaprijediti biznis. Radi se o decentralizaciji sredstava, što će se naposljetku realizirati otvaranjem ispostavama u svim hrvatskim županijama.

Kako nam je rekao Vjeran Vrbanec prvi čovjek HAMAG-BICRA, u ovom trenutku ispostava počinje djelovati u Čakovcu na prostoru bivše vojarne kao suport institucija REDEA, TIC, MENEA, Veleučilište i dr. Sve informacije bit će koncentrirane u Čakovcu, neće se morati u Zagreb npr. predavati zadužnice i slično.

Poduzetnici će kroz našu instituciju osiguravati potrebna sredstva koja privlačimo iz EU uz najpovoljnije uvjete, ali i kamate. Istraživanje, razvoj, klasične poduzetničke potpore, dio su onoga što nudimo, a interes je veliki.

Međimurski poduzetnici su najproduktivniji u cijeloj Hrvatskoj kako u proizvodnim i prerađivačkim djelatnostima, tako i privlačenju i korištenju sredstava EU. Gotovo je u posljednje dvije, tri godine kroz kontrabucijom Ministarstva gospodarstva, nas i samih poduzetnika realizirano 386,5 milijuna kuna, a do kraja godine s obzirom na još jedan natječaj i preko 400 milijuna.

U sklopu otvaranja ispostave danas je u Tehnološkom -inovacijskom centru Međimurje održana informativna radionica pod nazivom EU fondovi – prilike i mogućnosti za poduzetnike koja je okupila veliki broj zainteresiranih tvrtki, ali i župana Matiju Posavca te gradonačelnike Murskog Središća i Preloga.

Uz uvodnu riječ Vjerana Vrbanca na informativnoj radionici, uz  izlaganje edukatora govorilo se o podršci poduzetnicima u Međimurju putem Mreže poduzetničkih potpornih institucija, otvorenim pozivima i pozivima u najavi, prijavama projekata i procesa odbira, tijeku provedbe projekta nakon potpisa ugovora, ESIF financijskih instrumenata, umrežavanja, itd.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*