medjimurjepress@gmail.com

HGK: Online radionice “Inoviraj-profitiraj”

Info dane je pokrenula Hrvatska gospodarska komora u sklopu inicijative ‘Inoviraj-profitiraj’ s ciljem razmjene znanja domaćih poduzetnika

Vlasnik međimurske tvrtke Tehnix, Đuro Horvat bio je gost jučerašnjeg Info dana, online radionice za poduzetnike koje je pokrenula Hrvatska gospodarska komora u sklopu inicijative ‘Inoviraj-profitiraj’ s ciljem promocije i razmjene znanja hrvatskih tvrtki. Inicijativa se održava u pet hrvatskih regija, a završava Nacionalnom izložbom inovacija koja će se u rujnu održati u Zagrebu.

Želimo li uspjeti u biznisu, trebamo biti vizionari koji mogu prepoznati trendove u budućnosti. Ja sam prije 30 godina pokrenuo tvrtku za zaštitu okoliša kada je malo tko razmišljao o zbrinjavanju otpada, dok je to danas svugdje veliki problem. Osim inovativnog proizvoda, bitno je da budemo inovativni i u poslovnim procesima koji nam olakšavaju poslovanje. Tako je nama danas jednostavnije poslovati kad nas je 500 u kompaniji, nego što nam je bilo u počecima kad nas je bilo petero’, objašnjava vlasnik Tehnixa koji je danas među vodećim eko industrijama u svijetu.

Jedan od vodećih domaćih eksperata u području inovacija, Emir Džanić, sudionicima radionice je objasnio koja je razlika između invencije i inovacije, te kako varijacije ili poboljšanja proizvoda privlače pažnju kupaca. „Najbolji ljudi vjerojatno ne rade za nas i moramo privući takve genijalne umove želimo li komercijalizirati svoje ideje. Da bi ideja postala inovacija, morate imati puno znanja, iskustva i nešto kapitala“, istaknuo je Džanić.

Konzultant Filip Benjak iz tvrtke Projekt jednako razvoj zaključio je prvi Info dan s informacijama o mogućnostima financiranja poslovnih ideja kroz trenutno otvorene EU natječaje.

Nakon današnje radionice s poduzetnikom iz sjeverne Hrvatske, u četvrtak 18. lipnja na rasporedu je inovator iz splitske regije. Sudjelovanje na Info danima je besplatno, a prijaviti se možete preko stranice www.inovirajprofitiraj.hr Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Danijela Čavlović

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*