Međimurje Press
Gospodarstvo

Intesa Sanpaolo najbolja europska banka!

 Intesa Sanpaolo na prvome je mjestu među europskim bankama prema Institutional Investoru za 2021. godinu i najbolja je talijanska tvrtka za odnose s financijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, kao i za okolišne, društvene i upravljačke (ESG) aspekte.

Za 2021. Institutional Investor dodijelio je Grupi sljedeća priznanja:

  • Intesa Sanpaolo: najbolja europska banka i najbolja talijanska tvrtka za odnose s financijskim analitičarima i institucionalnim investitorima te za ESG aspekte
  • Carlo Messina: najbolji CEO (glavni izvršni direktor) među europskim bankama (na fotografiji)
  • Stefano Del Punta: najbolji CFO (glavni financijski direktor)
  • Marco Delfrate: najbolji stručnjak za odnose s investitorima.

Priznanja koja dodjeljuje Institutional Investor dokaz su da međunarodna zajednice investitora iznimno cijeni Intesa Sanpaolo Grupu zbog velike posvećenosti ESG pitanjima kao i zbog kvalitete glavnog  izvršnog direktora i menadžerskog tima. Ova priznanja temelje se na rezultatima opsežnog istraživanja provedenog među približno 2000 financijskih analitičara i institucionalnih investitora, koji predstavljaju više od 900 tvrtki.

Institutional Investor vodeća je nezavisna specijalizirana istraživačka tvrtka s visokim ugledom među financijskim analitičarima i institucionalnim investitorima te djeluje na tržištu više od četrdeset godina.

Marin Mitrović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja