medjimurjepress@gmail.com

Ivan Senčar posljednju Tematski sjednicu Skupštine MŽ nazvao lakrdijom!

Uoči današnje sjednice GSV-a Međimurske županije predsjednik Ivan Senčar pred novinarima osvrnuo se na Tematsku sjednicu Skupštine Međimurske županije održane 28. veljače 2019. godine i naglasio:

“Moram konstataciji da je pokušaj detektiranja problema kojeg mi imamo u Međimurju i slanja mjerodavnim državnim službama što se tiče gospodarstva, ispao jako, jako neozbiljan.

S našeg stanovišta Gospodarsko-socijalnog vijeća još i više, jer je u principu naša funkcija da takav dokument dođe do nas. Međutim on nije došao do nas. Kao predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije bio sam jako iznenađen zbog dva razloga. Jedan je što vlast, a i predsjednik Skupštine Međimurske županije, koji je  uzgred član vijeća, nije stavio na dnevni red posljednje sjednice. Pozvani smo na sjednicu, izgleda samo tek tako. Nije fer ni prema županijskoj vlasti, jer to nije privatna svojina. Ovo je jako ozbiljan dokument koji kreira budućnost građana Međimurja i gospodarstva. Ovo je lakrdija i nedopustivo!

Ne možemo govoriti o problematici ako taj dokument ne dođe svima onima koji su sukreatori politike. Mi smo savjetodavno tijelo koje daje prijedloge i rješenja. Što je najbitnije, u tom dokumentu nisam prepoznao rješenja, a poznat sam po  detekciji problema. Mi to možemo kao GSV  detektirati, ali netko to mora odraditi. netko je za to zadužen i odgovoran.

Dakle, od posljednje sjednice GSV-a ništa se nije promijenilo pa se mi kao GSV pitamo koja je naša funkcija u sklopu Međimurske županije?”.

(r)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*