Međimurje Press
Gospodarstvo

IVICA PREHOČ – Odvoz otpada od 2023. u Piškornicu

Direktor GKP Čakom Ivan Perhoč, bacc. ing. el. ne krije zadovoljstvo dodjelom nešto više od 1.4 milijuna kuna putem natječaja Fonda za zaštitu okoliša za nabavku vozila koja skupljaju odvojeni otpad.

Kako nam je rekao, ČAKOM je kandidirao za dva nova vozila ukupne vrijednosti od 2,5 milijuna kuna. Inače, maksimalni iznos kojeg Fond financira svim poduzećima koja su se kandidirala, je 1.4 milijuna kuna. Dakle, po našoj kandidaturi Fond participira s ukupno 62%. To je definitivno dobro došla pomoć za naš vozni park kojeg moramo obnavljati, kako zbog starosti, tako i različitih vrsta otpada koje se pojavljuje na tržištu, a kojeg zbrinjavamo.

U konačnici, moramo razmišljati dugoročno te onom djelu Piškornice koji bi trebala profunkcionirati 2023.godine, gdje će nam udaljenost odvoza biti puno veća nego sadašnjoj prema Totovcu.

Imamo vozila starija od 10 do  15 godina i s te strane moramo kontinuirano ulagati,  kao i u standard radnika, ali i dinamiku koju nameće tržište proizvođača ambalaže. Koristimo europska sredstava, konkurirali smo i za sredstava za kompostanu, o čemu ćemo ovih dana više znati. Za kasnije već razmišljamo o sortirnici kako bi pri odvozu mješovitog komunalnog opada, već ovdje sortirali i tako uštedjeli na troškovima transporta – napomenuo je Perhoč.

(rd)

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja