Izaslanstvo radnika MEISS-a u Saboru

Danas je saborski zastupnik Živoga zida dr. sc. Branimir Bunjac u saboru primio izaslanstvo radnika iz tvornice obuće “Meisso” iz Goričana.

Tom prilikom Bunjac je u saboru zatražio stanku tijekom koje je izložio probleme koje već punih 8 godina muče jednu od posljednjih tvornica u državnom vlasništvu. Iako je uprava na čelu sa Snježanom Dominić pronašla nova tržišta, sačuvala stara i otvorila nova radna mjesta, ispaćivala sve plaće i obaveze radnicima točno na vrijeme, platila sve poreze i doprinose državi, njihov problem nije riješen još ni danas.

Naime, Centar za restrukturiranje i prodaju tereti tvornicu za dug stare uprave od 8 milijuna kuna nastao između 2006 i 2008. na koje se obračunavaju kamate. Iako država u tvornicu nije uložila niti kune, ne želi prihvatiti plan zakonitog restrukturiranja i traži smjenu direktorice Dominić i naplatu dugovanja od skromnih plaća 462 radnika.

Bunjac je upozorio na nepravdu koja se čini radnicima dok se istovremeno čini sve da se pomogne tajkunima koji su u pravilu poslovali mimo zakona. Pozvao je odgovorne da se ovaj problem žurno i trajno riješi na dobrobit prije svega sam države.

(mp)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*