Međimurje Press
Gospodarstvo Vlada Republike Hrvatske

Konferencija će se održati u ponedjeljak, 14. ožujka 2022. godine s početkom u 11.00 sati u Hotelu Turist, Aleja kralja Zvonimira 1, u Varaždinu. i nove e-usluge eGrađevinski dnevnik!

Digitalizacija je nezaobilazan proces cijeloga našega gospodarstva, pa tako i sektora graditeljstva i prostornoga uređenja. Informacijski sustav prostornog uređenja projekt je na kojem se unutar Ministarstva radi već proteklih nekoliko godina, a od kojeg koristi imaju kako projektanti, geodeti i arhitekti, tako i svi građani Republike Hrvatske.

Informacijski sustav prostornog uređenja (https://ispu.mgipu.hr) je ključan alat za brz i jednostavan uvid u prostorno uređenje u Republici Hrvatskoj  jer sadrži sve podatke o prostoru i objektima koji nas okružuju. U sklopu ovog sustava sustavno se nadograđuje cijeli niz postojećih e-usluga poput eNekretnine, eKatalog, ePlanovi, eDozvola, eArhiv, eKonferencija, eInspekcija, eInvesticije i eEnergetski certifikat. Cilj ovih usluga je  osigurati još veću dostupnost javnih usluga građanima, smanjiti administrativni teret i troškovi za građane te postići veću ekonomičnost i učinkovitost u radu javne uprave.

Predstavnici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Danijel Meštrić, ravnatelj Uprave za nadzor, žalbe, razvoj informacijskog sustava i digitalizaciju i Alen Grabar, načelnik Sektora za razvoj informacijskog sustava prostornog uređenja i državne imovine predstavit će cjelokupan ISPU projekt i koristi na građane te prezentirati novu e-uslugu eGrađevinski dnevnik koja je uvedena s ciljem povećanja razine kvalitete građenja u Republici Hrvatskoj.

Vrijednost projekta „Informacijski sustav prostornog uređenja (ISPU) i njegovi moduli“ iznosi 131,9 milijuna kuna, pri čemu je 85 posto sredstava osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020, dok 15 posto predstavlja nacionalno sufinanciranje.

Konferencija o ovim temama Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine održati će se u ponedjeljak, 14. ožujka 2022. godine s početkom u 11.00 sati u Hotelu Turist, Aleja kralja Zvonimira 1. u Varaždinu.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja