medjimurjepress@gmail.com

Kontrola podruma

SVETI URBAN

Oduvijek je vrijeme od studenog do veljače bilo namijenjeno za češći obilazak podruma i kušanje kvalitetnih mladih vina međimurskih vinara. Tako je i sada. Grupu ljubitelja zlatne kapljice snimili smo u Svetom Urbanu, u podrumu poznate i priznate vinogradarske obitelji Knehtl-Medenjak.

Njihov sivi pinot, zeleni silvanac, žuti muškat, rajnski rizling… odavno su postali poznati i van granica Međimurja. Osim ulaganja u nove nasade vinove loze, ovi vrijedni i pomalo samozatajni vinari, u zadnje vrijeme puno ulažu i u opremanje podruma. Vino najbolje zrije u drvenim bačvama, kažu, pa su nedavno uz pomoć sredstava Europske unije u podrumu postavili osam novih hrastovih bačava po 3 tisuće litara zapremine. Visokokvalitetne bačve izrađene su u Nedelišću, u Bačvariji Srnec, a u njih je rashladne uređaje instalirala tvrtka Elektro Novak iz Gornjeg Hrašćana.

Koliko su bačve doprinijele kvaliteti vina provjerili su pravi znalci vrhunskih vina: Drago Pleh, Andrija Sitar, Darko Zamuda, Josip Carović, Ivan Kriković i Marinko Ladić. Njihova ozarena lica najbolje svjedoče o onome što su kušali.

(j)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*