medjimurjepress@gmail.com

Krajem rujna 2471 nezaposlena osoba u Međimurskoj županiji

Hrvatski zavod zapošljavanje – Područni ured Čakovec 

Krajem rujna 2020. godine u evidenciji je bila 2.471 nezaposlena osoba, što čini smanjenje broja nezaposlenih za 11,3 postotnih bodova u odnosu na prethodni mjesec, dok je naspram rujnu prošle godine evidentiran porast za 22,6 postotnih bodova. Tijekom rujna iz evidencije je zbog zaposlenja brisana 661 osoba, što je značajno povećanje u odnosu na prethodni mjesec (207,4 postotnih bodova ) i rujan prošle godine (49,2 p.b.).
Stopa registrirane nezaposlenosti prema administrativnim izvorima za rujan je 5,6%.

Tijekom rujna iz evidencije nezaposlenih izašlo je 750 osoba, što je povećanje u odnosu na prethodni mjesec (167,9 postotnih bodova) i rujan prošle godine (34,0 p.b.). u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je 435 osoba. Broj ulazaka povećan je u odnosu na prethodni mjesec (36,4 postona boda) i rujan prošle godine (9,0 p.b.). 

Novčanu naknadu u rujnu 2020. godine koristilo je 817 nezaposlenih osoba ili 33,1% od ukupnog broja nezaposlenih osoba. Broj korisnika smanjen je u odnosu na kolovoz za 7,4 postotnih bodova, dok je u odnosu na rujan prošle godine evidentiran porast za 16,5 postotnih bodova. Promatrano prema spolu, udio žena je 67,9% ili 555 korisnica naknade, dok je udio muškaraca 32,1% odnosno 262 korisnika.

Dana 29. svibnja 2020. usvojena je odluka o provedbi mjere Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom (Covid 19) za lipanj s djelomično izmijenjenim uvjetima provedbe u odnosu na prethodne mjesece. Nadalje, donesene su i odluke o provedbi mjera u narednom razdoblju s ciljem očuvanja radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom (Covid 19) narušena gospodarska aktivnost, i to:


Potpora za očuvanje radnih mjesta za skraćivanje radnog vremena
Potpora za očuvanje radnih mjesta za srpanj-kolovoz 2020.
Potpora za očuvanje radnih mjesta u zaštitnim radionicama, integrativnim radionicama i radnim jedinicama za zapošljavanje            osoba s invaliditetom
Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom (Covid 19) za rujan prosinac
Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom (Covid 19) – Mikropoduzetnci za rujan – prosinac.

(Marina Kodba)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*