medjimurjepress@gmail.com

Kroz EU fondove Regionalnim centrima kompetentnosti dostupno 700 milijuna kuna

Predavanje „Izvrsnost u strukovnom obrazovanju“ za regionalne centre kompetitivnosti

Kroz dva natječaja financirana iz Europskog socijalnog fonda, strukovne škole koje su regionalni centri kompetitivnosti financirat će jačanje institucionalnih i ljudskih resursa. Cilj natječaja je efikasnije prenošenje praktičnih vještina učenicima i odraslim polaznicima u strukovnom obrazovanju kako bi se povećale njihove mogućnosti za ulazak na tržište rada. Ukupno je kroz dva natječaja regionalnim centrima dostupno 700 milijuna kuna, intenzitet potpore je 100%.

U Algebra LAB-u održano je predavanje za ravnatelje regionalnih centara te njihove stručne timove o samim natječajima i mogućnostima koje im se pružaju.

Predavanje je započeo dekan Visokog učilišta Algebra, Mislav Balković, koji predstavio sam događaj i Algebru. Ono što je cilj za Algebru je razvoj tržišta rada koje donosi regionalni razvoj.

Uslijedila su kratka izlaganja predavača i stručnjaka s Algebre. Govorili su o ravnopravnosti učenika na tržištu rada kroz cjeloviti sustav osiguravanja kvaliteta obrazovanja. Riječ je bila o kontekstu vremena i stanju u Hrvatskoj, jer je potrebno „osvojiti svijet svojim proizvodima koji su bolji koje su stvorili ljudi koji su bolji“ poručili su s Algebre. Predavači s Algebre iznijeli su i svoja iskustva rada s učenicima i studentima, te načinima na koje su ih motivirali da ispune svoje potencijale. Prikazali su kako je primijenjenim radom s učenicima moguće postići vrhunske ciljeve i obrazovati mladi kompetitivni kadar spreman za tržište rada.

O samim natječajima su govorili konzultanti za EU fondove iz tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o.: Ana Fresl, Tajana Lovrić i Slaven Tadić. Ana Fresl, direktorica PJR, kratko je predstavila EU fondove i na što prijavitelji trebaju voditi računa, gdje su neke zamke. Kako se radi o javnim institucijama istaknula je kako su „svi upoznati s javnom nabavom, ali ona je u EU fondovima znatno kompliciranija“. Uz to je istaknuto kako je do novaca iz EU fondova doći puno lakše nego iz zapravo iskoristiti i zadržati.

Tajana Lovrić i Slaven Tadić, konzultanti iz PJR-a iznijeli su informacije o natječajima u sustavu razvoja i provedbe EU projekata.

Nakon formalnog dijela predavanja, na tematskim stolovima su se svi polaznici mogli detaljnije upoznati s mogućnostima koje su im dostupne.

(Komunikacijski laboratorij)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*