Međimurje Press
Gospodarstvo

MENEA – radionica za poduzetnike!

Proces od ideje do izgradnje i stavljanja u pogon elektrana koje koriste obnovljive izvore energije (OIE)“

Međimurska energetska agencija d.o.o. organizira treću radionicu po projektu „Informativne, savjetodavne i edukativne usluge iz sektora energetike za poduzetnike na području Međimurske županije“.

Radionica na temu “Proces od ideje do izgradnje i stavljanja u pogon elektrana koje koriste obnovljive izvore energije (OIE)“ namijenjena je poduzetnicima, a održat će se 10. veljače 2021. godine s početkom u 9 sati, u Multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, na adresi Bana Josipa Jelačića 22B, 40000 Čakovec.

Radionica će biti podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu poduzetnicima će se, kroz kratka predavanja, predstaviti osnovne karakteristike elektrana koje koriste obnovljive izvore energije, trenutno važeći zakoni, propisi i pravila u Hrvatskoj te načini financiranja investicija. Kroz primjer dobre prakse poduzetnika, prikazat će se sve potrebno kod stavljanja u pogon fotonaponske elektrane, potrebna dokumentacija, kako se priključiti na mrežu i slično. Predavanja će održati djelatnici Međimurske energetske agencije d.o.o.. Drugi dio radionice predviđen je za okrugli stol, na kojem će sudjelovati stručnjaci iz nacionalnih institucija (Hrvatska elektroprivreda, Hrvatski operator tržišta energije), civilnog društva (udruga Eko Kvarner) i privatnog sektora (Solektra d.o.o.). Na taj će način poduzetnici dobiti ažurne i točne informacije vezane uz stavljanje u pogon elektrana koje koriste OIE.

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera uslijed pandemije koronavirusa Sars-Cov2, ograničen je broj osoba koje mogu sudjelovati na radionici, stoga je obavezna prijava na radionicu putem poveznice: https://forms.gle/jWu41AATimNEZtGz5

Prijave su otvorene do 9. veljače 2021. godine do 12 sati.

Cilj projekta “Informativne, savjetodavne i edukativne usluge iz sektora energetike za poduzetnike na području Međimurske županije”, kojeg provodi Međimurska energetska agencija d.o.o., je povećati informiranost i kapacitete poduzetnika na području Međimurske županije vezano uz poboljšanje energetske učinkovitosti i povećanje korištenja obnovljivih izvora energije u poslovanju. Navedeno će se postići ciljanim i strukturiranim informativnim kampanjama prema identificiranim relevantnim poduzetnicima iz svih sektora poslovanja. Uz informativne aktivnosti, poduzetnicima će se pružiti mogućnost povezivanja sa drugim poduzećima, a u svrhu međusobnog prijenosa znanja, iskustava, ali i identificiranih problema i prepreka. Projekt je započeo 1. ožujka 2020. godine, a završava 1. rujna 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta je 335.364,54 HRK, dok iznos koji sufinancira EU iznosi 230.811,83 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Benjamin Bauer

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja