Međimurje Press
Gospodarstvo

Ministar Darko Horvat na 23. međunarodnom gospodarskom forumu u St. Petersburgu

Na poziv savjetnika Predsjednika Ruske Federacije Antona Kobyakova, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat boravit će u St. Petersburgu od 5. do 8. lipnja, gdje će sudjelovati na 23. međunarodnom gospodarskom forumu, koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Ruske Federacije.

U sklopu održavanja Foruma, ministar Horvat će sudjelovati na poslovnom doručku, a predviđeno je i održavanje niza bilateralnih sastanaka s ruskim dužnosnicima, prvenstveno s ministrom Dmitrijem Patruševim koji je, uz ministra Horvata, supredsjedatelj Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju.

U programu Foruma predviđena je rasprava velikog broja panelista, lidera iz poslovnog i političkog svijeta, o nizu aktualnih gospodarskih tema koje oblikuju svijet današnjice. U poslovnom dijelu predviđeni su B2B sastanci među kompanijama, kao i održavanje 15 bilateralnih poslovnih razgovora, među kojima su zastupljene i neke zemlje članice Europske unije, te iz daleke Azije, poput Japana i Kina. Kao i tijekom prethodnih 20-tak godina, na Forumu se očekuje sudjelovanje velikog broja sudionika iz poslovnog i državnog svijeta, te predstavnika medija i raznih udruženja.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja