Nagrade najuspješnijim tvrtkama u Međimurju

Održana Svečana sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Čakovec

U Hotelu Park u Čakovcu danas je održana Svečana sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Čakovec kojoj su nazočili brojni gospodarstvenici, predstavnici lokalne uprave i samouprave, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, predsjednik Uprave HAMAG BICR Vjeran Vrbanec, savjetnik u HGK Marko Jurčić, župan Međimurske županije Matija Posavec i dr.

Predsjednik HGK Županijske komore Čakovec Mladen Križaić na početku je rekao kako Međimurje iz godine u godinu bilježi gospodarski rast, a ekvivalent prosjeka uspješnosti je dodjela Zlatne kune koju su ove godine pripala najuspješnijima, a to su:

  • Najuspješnije veliko trgovačko društvo – Tubla d.o.o. Čakovec
  • Najuspješnije srednje trgovačko društvo – Centrometal d.o.o. Macinec
  • Najuspješnije malo trgovačko društvo – NDK d.o.o. Sveti Urban.

Od 3114 poduzeća koja posluju na području Međimurske županije u prošloj godini zabilježen je rast zaposlenosti za 4,4% rast prihoda za 9,5% i rast dobiti za 8,7%. Rasle su i plaće, ali nedovoljno. Sada su stvoreni okviri povećanja neoporezivog djela isplata i nadamo se da će poduzetnici povećati plaće radnicima. Njih ima, samo ih treba adekvatno nagraditi- naglasio je župan Posavec.

Ministar Darko Horvat pred međimurskim poduzetnicima iznio je da Hrvatska ima gospodarski rast, ali u državnoj administraciji time nisu zadovoljni. Najavio je niz mjera i olakšica koji će stupiti na snagu početkom 2019. godine.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*