Najavljeno “Urbanovo 2015.”

Danas u podne održana je u restoranu Terbotz  konferencija za medije na temu “Urbanovo 2015.” – Dani vina u županiji Zrinskih.

Tom prigodom župan Međimurske županije te ujedno predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije Urbanovo, najavio je još bolju manifestaciju od prošle godine koja će trajati od 15.-17.svibnja, dok će se od 22.-23. svibnja upriličiti Dani otvorenih vinskih podruma. Posebno je naglasio povezivanje s regijama u Hrvatskoj, od koji će ovogodišnji partner biti Zagrebačka županija. Naglasio je da je Urbanovo strateški interes županije kao gopodarska i turistička manifestacija, pozivajući sve žitelje Štrigove i okolnih mjesta da se na istu odazovu u što većem broju.

Novinarima se obratio i David Štampar novi predsjednik Hortus Croatie, dajući akcenat na svom izboru i nastojanju da kroz četiri godine mandata promovira vinsku kulturu koroz 4 etape. Prvo Međimurje, potom Hrvatsku i Europu, dok je najvažniji segment i dalje međimursko vrhunsko vino Pošipel. Urbanovo ove godine obilježava 16 izdanje, napomenuo je Štampar, kazavši da projekt ima i edukativan sadržaj koji će se manifestirati kroz niz radionica na temu vina. Isto tako, pozvao je načelnike općina, gradonačelnike i TZ u Međimurju da promoviraju i poklanjaju Pušipel prilikom odlazaka u druge krajeve.

Edi Maletić, profesor na Agronomskom fakultetu naznačio je Pušipel kao zadnju hrvatsku sortu klonske selekcije. Ova oplemenjena autohtona sorta zapravo je lijepa priča o Međimurju. Uz stručno referiranje izrazio je zadovoljstvo suradnjom Agronomskog fakulteta, Hortus Croatie i Međimurske županije.

IMAG0843

IMAG0844

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*