medjimurjepress@gmail.com

Novi projekt za POU Čakovec

Potpisan ugovor za projekt Gastruturisteduca vrijedan gotovo 2 milijuna kuna

Pučko otvoreno učilište Čakovec s partnerima Hotelom Park i Toplicama Sveti Martin iz Međimurske županije i Učilištem Finis te UO Mediteran iz Zadarske županije započinju provoditi vrijedan projekt iz područja turizma pod nazivom Gastroturisteduca.

Projekt Gastroturisteduca – Gastronomskom i turističkom edukacijom poboljšati pristup ranjivim skupinama u sektoru turizma i ugostiteljstva na tržište rada Međimurske i Zadarske županije vrijedan je 1.993.414,99 kuna. Projekt će se provoditi tijekom 24 mjeseca. U srijedu je potpisan ugovor između Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Pučkog otvorenog učilišta Čakovec.

Uskoro slijede besplatne edukacije za nezaposlene osobe mlađe od 25 godina, starije od 54 godine i osobe s invaliditetom. Ovim projektom doprinosimo smanjenju nezaposlenosti osoba u nepovoljnom položaju u obje županije. Izradit ćemo 4 nova programa osposobljavanja iz područja turizma i ugostiteljstva, a osposobit ćemo pedesetak nezaposlenih osoba i mentora te predavača u području obrazovanja odraslih. Opremit će se učionice informatičkom opremom i izraditi on-line platforma za provođenje programa, a Učilišta i hoteli partneri zajedničkim će snagama ojačati vlastite kapacitete te pridonijeti obrazovanoj i kompetentnoj radnoj snazi u obje županije. Informacije o besplatnim programima uskoro ćemo objaviti na internetskim stranicama Učilišta.

(Mario Zamuda)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*