Međimurje Press
Gospodarstvo

Objava rezultata natječaja „Izbor za najbolji EU projekt 2021.“

U zgradi Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec, danas je održana konferencija za novinare povodom objave rezultata natječaja „Izbor za najbolji EU projekt 2021.“

Naime, Razvojno- ekukacijski centar za metalsku industriju- Metalska jezgra Čakovec u kategotiji “Doprinos znanosti i inovacijama” osvojio je 3. mjesto.

Uz nazočnost vršitelja dužnosti župana Međimurske županije Josipa Griveca i Darka Radanovića, pročelnika UO za gospodarske djelatnosti Međimurske županije i mr. sc. Ane Kralj, dipl. oec. zamjenice ravnateljice REDEA-e, o projektu su govorili sudionici kreatori prijave ovo dugogodišnje projekta Međimurske županije.

Maša Tomašić, mag. oec. voditeljica projekta naglasila je da je projekt provođen od 1.srpnja 2018.godine sve do 1.veljače 2021.godine. Pripremao se dugo te kandidirao se EU fondove i na kraju sufinanciran je od Oprativnog programa Konkurentnost i kohezija Javnog poziva Ulaganje u reformu, istraživanje, razvoj i infrastrukturu u području znanosti i inovacija u ukupnom iznosu od 31.290.223.12 kuna.

Mario Šercer dr.sc. ravnatelj Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec istaknuo je sve one koji su podržali izgradnju Metalske jezgre. Upoznao je novinare s kojim institucijama i gospodarstvenicima surađuju i predstavljaju most u istraživačko-znanstvenim projektima. Posebno je naglasio vrijendost 3D printanja koja se rade i za inozemne naručitelje.

Ana Kralj dipl.oec. rekla je kako s današnjim danom dolazi i nova financijska prespektiva u periodu 2021. do 2027. godine s obzirom da je Hrvatskoj od strane EU namijenjeno 14 milijuna eura. Isto tako prostor znanja u kojem se nalazi i Metalska jezgra širit će svoj prostor za obrazovanje, gospodarstvo, nove znanstvene centre.

Josip Grivec istaknuo je važnost ovakvog priznanja svim sudionicima ovog velikog projekta  kojemu je osnivač bila Međimurska županija. Znanost i obrazovanje u korist gospodarstva i nadalje će biti stupovi djelovanja u Međimurju. Posebno je vrijedno iskaknuti da je Međimurska županija proglašena najuspješnijom u privlačenju eurospkih sredstava u Hrvatskoj, a što govori o jednoj sinergiji svih dionika u društvu, mogli bi slobodno reći svih Međimurski i Međimuraca. Moram istaknuti i vas novinare koji prenosite sve te uspjehe pa smo svi mi dio kapi koje se slijevaju u jedan uspješan slap.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja