Međimurje Press
Gospodarstvo

Održana 100. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

U funkciji deklarativnog i savjetodavnog djelovanja, danas je održana  jubilarna sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije.

U slavljeničkoj atmosferi odrađen je i onaj radni dio. a vezan za sutrašnju sjednicu Skupštine Međimurske županije te treću točku dnevnog reda koja se odnosi na prijedlog Proračuna za 2020.godinu.

Uoči sjednice, dosadašnji predsjednik Ivan Senčar istaknuo je kako je GSV Međimurske županije najaktivniji u zemlji, što nije slučajno, jer u Međimurju partner partnera razumije. Bilo da se radi o gospodarstvu ili nekom drugom problemu, prisutan je uvažavajući dijalog. Od 2002. godine ukazujemo na mnoge probleme, dostavljamo rješenja, ali na nacionalnom nivou mnogo toga ostalo je mrtvo slovo na papiru.

Jedan od najvećih uspjeha međimurskog GSV-a, Senčar je istaknuo 66. sjednicu 2013. godine, kada se prema svim ministarstvima Vlade RH uputilo 25 točaka sa dobrim prijedlozima i rješavanjem problema u gospodarstvu. Rekao je, da se samo dio njih riješio. ne bi danas imali probleme s kojima se susreće hrvatsko gospodarstvo.

Na sjednici imenovan je novi predsjedavajući, a prema rotirajućem ključu mjesto je pripalo Sindikatima, a tu funkciju preuzeo je Mladen Zemljić.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja