medjimurjepress@gmail.com

Održana Skupština Međimurje-plina d.o.o. Čakovec

U prostorijama restorana “Kristal” u Čakovcu, održana je Redovna skupština čakovečke tvrtke Međimurje-plin d.o.o.

GRAD PRELOG NEZADOVOLJAN RASPODJELOM DOBITI DRUŠTVA MEĐIMURJE PLIN. OPĆINA SELNICA NIJE USPJELA PRODATI SVOJ UDIO

“Međimurje-plin u 2019. godini bila uspješna tvrtka na području gospodarenja tržištu plina. Distribucija je nesmetano tekla, sačuvana je pozicija na području Hrvatske, gdje imamo vodeću ulogu. Tijekom prošle godine ostavili smo preko 2,12 milijuna prihoda i ostvarena je dobit preko 1,4 milijuna kuna. Isporučeno je preko 770 milijuna kilovat sati plina, od toga 44% van Međimurske županije. doj je u Međimurju distribuirano 430 milijuna kilovat sati i to 63% kućanstvima, a ostalo poduzetništvu. Tijekom prošle godine utrošeno je u investicije gotovo 10 milijuna kuna  i to u plinovode, moderniziranje sustava te izgradnju plinske mreže s nesigurnim cijevima.

S obzirom da je dobit 1.420.000 kuna, iz zadržane dobiti iz prošlih godina dodali smo 1.600.000 kuna, tako da taj ukupni iznos donosi raspodjelu članovima društva, što otprilike znači da će Grad Čakovec dobiti preko 700.000 kuna, grad Prelog nešto manje od 200.000 kuna, 180.000 kuna Mursko Središće, a to je i ujedno pomoć općinama i gradovima nakon koronakrize” – istaknuo je prije početka Skupštine Nenad Hranilović ispred Uprave Društva.

Većinski su izglasane osim dvije, sve točke Dnevnog reda  kojom je predsjedao umjesto Stjepana Kovača, Mario Medved. Tako je donesena odluka o davanju razrješnice Upravi i Nadzornom odboru Skupštine, dopunjen dio Društvenog ugovora, imenovana revizijska kuća.

Ljubomir Kolarek u ime Grada Preloga iskazao je nezadovoljstvo raspodjelom dobiti Društva te predložio da se ona poveća s 3 na 5,5 milijuna kuna, jer postoji akumulirana dobit Društva od 9 milijuna kuna. Njegov prijedlog, odnosno 60% isplate od akumulirane dobiti nije prošao zbog propisanog Društvenog ugovora, za koji će, kako je rekao Kolarek, sazvati slijedeću Skupštinu, ali i dodao, kako zastarjeli sadašnji Društveni ugovor treba stubokom mijenjati.

Nije prošla ni želja Općine Selnice da proda svoj udio, jer je Skupština Društva prema zbroju glasova udioničara ocijenila da Općina Selnica ne može raspolagati svojim udjelom. I u ovom dijelu odluka je vezana za postojeći Društveni ugovor.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*