Počinje izgradnja Poduzetničkog centra u Prelogu

NOVI ZAMAH GOSPODARSTVU PRELOGA

U okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Razvoj poslovne infrastrukture“, Gradu Prelogu odobreno je financiranje projekta pod nazivom  nazivom „Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra“. U okviru projekta planira se izgradnja i opremanje Poduzetničkog centra Prelog na prostoru Gospodarske zone u Prelogu – Sjever ukupne neto površine od 2.172 m2. Partner na projektu je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje Čakovec a suradnik Pučko otvoreno učilište Čakovec.

Tim povodom, danas je u Velikoj vijećnici Grada Preloga, održana konferencija za novinare i potpisivanje Ugovora  o javnoj nabavi radova na izgradnji Poduzetničkog centra Prelog i Ugovor o stručnom nadzoru nad radovima na izgradnji Poduzetničkog centra Prelog. Konferenciji su nazočili gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Miljenka Radović, direktor TICM-a Ivan Plačko, izvođač radova Gradnja d.o.o. Domašinec -direktor Zvonimir Ovčar te direktor Ivan Balog koji će putem tvrtke Opće građevinsko poduzeće Prelog voditi stručni nadzor.

Kako je naglašeno, Poduzetnički centar kao ciljeve ima rješavanje izraženih problema nedostataka stručne potpore u provođenju i iniciranju poduzetničkih projekata, bolje korištenje dostupnih bespovratnih sredstava Europske unije i države, bolju konkurentnost poslovnih subjekata i nadasve zadržavanja radne snage.

Poduzetnički centar imati će 23 ureda, kompletno opremljen prostor s računalnom i elektroničkom opremom, konferencijske dvorane, sobe za sastanke, skladišni prostor za pohranu sirovina,materijala, poluproizvoda i gotovih proizvoda.

Ukupna vrijednost izgradnje poslovne infrastrukture i osnivanje Poduzetničkog centra iznosi 16.137.657, 46 kuna, od toga sredstva EZU fonda iznose 15.771.657,46 kuna.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*