Međimurje Press
Poljoprivreda

17. Savjetovanje uzgajivača goveda u Republici Hrvatskoj održano u Termama Sveti Martin!

Terme Sveti Martin bile su domaćin 17. Savjetovanja uzgajivača goveda u Republici Hrvatskoj u organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) te uz suorganizatore Središnji savez hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda (H.U.SIM.) i Savez udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda (SUHUH). Pokrovitelj savjetovanja je Ministarstvo poljoprivrede, a sponzor Međimurska županija.

Otvorenju 17. Savjetovanja nazočili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije Darko Radanović. Zamjenik Grivec naglasio je da Međimurska županija iz godine u godinu povećava iznos različitih potpora poljoprivredi, a ove godine izdvojila je 2 milijuna kuna: „Nastojimo poticati poljoprivredu, pomagat ćemo ju i dalje jer je neovisnost o hrani itekako važna”.

Cilj savjetovanja je edukacija i informiranje uzgajivača goveda te stručnjaka iz najvažnijih područja govedarstva: agrarna politika, ruralni razvoj, selekcija, držanje, hranidba, zdravstvena zaštita i sl. Predavači na 17. Savjetovanju uzgajivača goveda u RH bili su uvaženi profesori Agronomskog i Veterinarskog fakulteta iz Zagreba, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, stručnjaci Ministarstva poljoprivrede, Energetskog instituta Hrvoje Požar te HAPIH-a.

Održana predavanja pokrila su najvažnija područja govedarske proizvodnje te pružila konkretne savjete uzgajivačima. Savjetovanje je središnje mjesto godišnjeg okupljanja svih sudionika govedarske proizvodnje na kojem se razmjenjuju iskustva i stječu nova znanja, čija primjena pridonosi kvalitetnijoj i ekonomičnijoj proizvodnji.

Služba za poslove župana

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja