Danas posljednji ovogodišnji Regionalni plac na MESAP-u

Na Regionalnom placu koji traje od 10 – 16 sati, osim međimurskih, okupljaju se i izlažu OPG-ovi iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Virovitičko-podravske i Krapinsko-zagorske županije koja će se, ovog puta, predstaviti i kao županija-partner.

Očekuje se nekoliko izlagača iz Mađarske i Slovenije koji će programu ponovno dati međunarodni karakter. Posebna je zanimljivost što će se u sklopu 4. Regionalnog placa održati i završna konferencija EU projekta Pannon EGTC-a posvećena upravo malim proizvođačima i obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima. Na okruglom stolu raspravljat će se o modelima smanjenja ograničenja u prodaji na tržnicama i sajmovima u prekograničnom prostoru.

Regionalni plac će i ovog puta imati humanitarnu notu. Tako će u 11:30 sati započeti donacijska prodaja Međimurskih sendviča za koje će sastojke osigurati međimurski proizvođači mesa i mesnih prerađevina te drugi OPG-ovi i sponzori. Cjelokupni prihod biti će namijenjen Međimurskoj zakladi za obrazovanje dr. Vinko Žganec.

(mk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*