Doručak s hrvatskih farmi

Uz svog domaćina, župana Međimurske županije Matije Posavca, ministar poljoprivrede RH Tomislav Tolušić  jutros je  u Hotelu Park otvorio manifestaciju „Doručak s hrvatskih farmi“ na kojem su izlagali domaći proizvođači zdrave hrane.

Pri samom dolasku Tolušić, kojeg smatraju za jednog od najboljih ministara u Vladi Andreja Plenkovića rekao je pred novinarima:

“Prije svega imamo sustav označavanja hrvatskih proizvoda. Meso, jaja, med, kruh, brašno, sve iz hrvatskih farmi. Na taj način pomažemo prije svega promociju hrvatskih proizvoda i tako prodajemo na tržištu što više zdrave hrvatske hrane. Kao građanin i ministar mogu reći da su naši proizvodi najkvalitetniji i zdravtstveno ispravni. Godinama se nije ulagalo u poljoprivredu i tu smo promijenili politiku. Sve što radimo u stočarstvu i poljoprivredi pozitivni su pomaci, tu su poticaji prije sjetve da se naši poljoprivrednici ne zadužuju-prav rata u drugom mjesecu, druga u travnju i tako će biti za vrijeme mandata ove Vlade. Osigurali smo novce za smanjenu mliječnost, veće poticaje u stočarstvu za 20%, pregovaramo sa mliječnom industrijom i trgovcima za cijenu mlijeka.

Objaviti ćemo preko 40 natječaja za ruralni razvoj iz europskih fondova koji će biti pojednostavljeni. Smanjiti maksimalno ćemo procedure koje su dosada bile odviše birokratizirane. Od dana završetka natječaja do potpisivanje ugovora treba proći maksimalno 120 dana, a ne dvije godine kao dosada”-zaključio je Tolušić.

€Prilikom otvorenja Doručka s hrvatskih farmi   v. d. ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać predstavio je sustave dobrovoljnog označavanja domaćih poljoprivrednih proizvoda.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*