medjimurjepress@gmail.com

EU daje 200 milijuna eura za reklamu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) pozvala je hrvatske poljoprivredne proizvođače da se jave na natječaj namijenjen promociji i marketingu EU-ovih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda vrijedan 200,9 milijuna eura, objavili su u četvrtak iz HPK.

Natječaj je Europska komisija objavila 14. siječnja.

“Europska komisija raspisala je poziv za podnošenje prijedloga za europske programe promicanja poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u EU i inozemstvu. Za 2020. godinu ukupni proračun od 200,9 milijuna eura izdvaja se za promociju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u zemlji i inozemstvu. Od ukupnog proračuna, 181,4 milijuna eura namijenjeno je sufinanciranju programa promocije koji će biti izabrani među prijedlozima nakon objavljenih poziva. Čak 118,4 milijuna eura dodijeljeno je za promotivne programe u zemljama izvan EUa. Prema natječaju to uključuje zemlje s visokim potencijalom rasta kao što su Koreja, Japan, Meksiko, SAD i Kina“, objasnio je predsjednik HPK Mladen Jakopović.

Prijave projekata trebaju se podnijeti do 16. travnja 2020. putem posebnog portala. Komisija će ocijeniti prijedloge i na jesen objaviti korisnike, kažu u HPK.

(HINA)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Leave a Reply

*