Javni poziv Grada Čakovca

Dodjela potpore male vrijednosti u poljoprivredi za kontrolu plodnosti tla poljoprivrednim proizvođačima s područja Grada Čakovca

 1. Namjena korištenja sredstava

Financijska sredstva namijenjena su za sufinanciranje troškova izrade analize uzoraka tla. Iznos raspoloživih sredstava Grada Čakovca po ovom Javnom pozivu utvrđen je u Proračunu Grada Čakovca za 2017. s projekcijom Proračuna za 2018. – 2019.

2. Korisnici

Korisnici financijskih sredstava su Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici, zadruge i trgovačka društva s područja Grada Čakovca i bave se poljoprivrednom proizvodnjom.

3. Kriteriji za dodjelu financijskih sredstava i iznos

Grad Čakovec sufinancira izradu analize 100 uzoraka tla poljoprivrednim proizvođačima s područja Grada Čakovca.

Maksimalano se jednom korisniku može odobriti sufinanciranje analize pet (5) uzoraka tla, odnosno iznos do 712,50 kn.

Cijena analize jednog uzorka tla iznosi 356,25 kn (s PDV-om).

U sufinanciranju navedenog iznosa sudjeluju:

 • Grad Čakovec, 40% – 142,50 kn
 • Međimurska županija, 40% – 142,50 kn
 • korisnik, poljoprivredni proizvođač, 20% – 71,25 kn.

Pod analizom uzorka tla podrazumjeva se:

 • uzimanje uzoraka i podataka na terenu,
 • laboratorijska analiza uzoraka tla,
 • interpretacija rezultata,
 • ustrojavanje baze podataka o plodnosti tla,
 • izdavanje preporuke gnojidbe krajnjem korisniku.

Ukupni iznos potpora male vrijednosti dodijeljen pojedinom korisniku ne smije prijeći iznos od 15.000 EURunazad tri fiskalne godine (predmetna i prethodne dvije fiskalne godine) od dana podnošenje zahtjeva, te se ta gornja granica primjenjuje bez obzira na oblik potpore ili svrhu potpore i bez obzira na izvor javnih sredstava i program po kojem je potpora dodijeljena.

Grad Čakovec će korisniku potpore dostaviti obavijest da mu je dodjeljena potpora male vrijednosti sukladno Uredbi de minimis.

4. Potrebna dokumentacija

 • popunjen obrazac Zahtjeva za dodjelu potpore male vrijednosti u poljoprivredi za kontrolu plodnosti tla na području Grada Čakovca u 2017. godini s potrebnim privitcima navedenim u Zahtjevu

5. Podnošenje zahtjeva

Zahtjevi se podnose na adresu Grad Čakovec, Upravni odjel za prostorno uređenje i europske fondove, Kralja Tomislava 15, 40000 Čakovec. Javni poziv je otvoren do popunjenja planirane kvote, odnosno najkasnije do 27.listopada 2017. godine.

Obrazac Zahtjeva za dodjelu potpore male vrijednosti u poljoprivredi za Kontrolu plodnosti tla na području Grada Čakovca u 2017. godini dostupan je na Internet stranici Grada Čakovca, na adresi www.cakovec.hr, a može se podići i u Gradu Čakovcu, u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i europske fondove, soba br. 202.

Stjepan Kovač, gradonačelnik

PRILOZI:

 1. Obrazac Zahtjeva za dodjelu potpore male vrijednosti u poljoprivredi za Kontrolu plodnosti tla na području Grada Čakovca u 2017. godini Preuzimanje
 2. Zaključak o dodjeli potpore male vrijednosti u poljoprivredi za kontrolu plodnosti tla poljoprivrednim proizvođačima s područja Grada Čakovca Preuzimanje

(mp)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*