Međimurje Press
Poljoprivreda

Održani 14. Dani dobravskog ljuka!

Dobravski ljuk svojom je kvalitetom stekao ugled koji prelazi granice naše županije,  a dokaz tome  su mnogobrojni izlagači koji se iz godine u godinu rado vraćaju, ali i oni koji su ovdje po prvi, no zasigurno ne i posljednji puta.

Općina Donja Dubrava i Duga, društvo za biološko-dinamičko gospodarenje Čakovec, bili su u nedjelju 29. kolovoza po 14. puta organizatori i domaćini manifestacije Dana dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje. ´Dobravski ljuk´ obilježava i ovogodišnju manifestaciju putem koje je svoje ekološke proizvode predstavilo 38 izlagača s bogatom paletom proizvoda.

Manifestacija je održana u dvorištu doma kulture Zalan u Donjoj Dubravi gdje su se okupljenima, obratili općinski načelnik Marijan Varga i zamjenik župana Međimurske županije, Josip Grivec.

Kao i svake godine, profesor Željko Sobotka, savjetnik za samopomoć ljekovitim biljem, održao je u prostoriji Doma kulture ´Zalan´ predavanje o ljekovitostima i nutritivnim svojstvima luka.

Manifestacija je, ove godine,  financirana u sklopu INTERREG V-A programa Mađarska-Hrvatska, kroz projekat „Gastronomical Heritage in the Mura Region EGTC, a imala je trodnevni karakter. U petak je  predavanje o uzgoju i zaštiti dobravskog ljuka predavanje održao dr.sc. Zdravko Matotan.

U Ino centru u dvorištu Zalana tijekom manifestacije bila je postavljena izložba  “Zoran Horvat Art”, autora Zorana Horvata.  U ime organizatora izlagačima i organizatorima zahvalio se Josip Sabol, idejni začetnik manifestacije.

U popodnevnim satima nastupili su članovi mjesnog KUD Seljačka sloga.

(d.d.)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja