Međimurje Press
Poljoprivreda

Poljoprivredna zadruga “NAJBOLJE LOKALNO”

Druga godišnjica rada Međimurskog štacuna obilježena je danas u novim prostorima na Svetojelenskoj cesti 13 u Čakovcu. Uz novi prodajni prostor prezentirana je i zajednička sušara u sklopu objekta.

Obilježavanje druge godišnjice uveličali su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, koji su ovom projektu obećali još veću podršku no dosada.

U Poljoprivrednoj zadruzi danas djeluje 50 OPG-ova, a otvorena je za nove suradnje. Valentina Hažić, voditeljica projekata PZ Najbolje lokalno, naznačila je važnost zadruge za male poljoprivrednike i plasman njihovih proizvoda. Zadrugari se educiraju za mnoge nove pojedinosti koje su vezane uz aktivnosti projekta. Od suradnje vezane uz trgovinu, značaja udruživanja, zapošljavanja, mnogih knjigovodstvenih predradnji, bavljenjem ekološkom poljoprivredom, itd. Naime, u Hrvatskoj nedostaju pravne regulative za tu vrstu udruživanja pa se čine dodatni napori kako bi se poslovanje uskladilo s pravnim normama. U Europskim zemljama na zapadu to je odavno riješeno.

Uz redovnu prodaju domaćih proizvoda, zadrugari će za svoje potrebe u novoj sušari sušiti voće i povrće, biljne pripravke, pesticide, koji će se prodavati u samom dućanu. Kako je navela sušara starta u rujnu ove godine.

Inače, od otvaranja dućana na novoj lokaciji i marketinškoj podršci, raste broj kupaca, gotovo 25%.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja