medjimurjepress@gmail.com

Reakcije na povjerenika Agrokora Ante Ramljaka

Agrokorov roll-up je nepošten prema dobavljačima

Reakcija na informacije od strane Ante Ramljaka od strane Hrvatske udruge poljoprivrednika, Nezavisnih seljaka Hrvatske i Udruge poljoprivrednih proizvođača središnje hrvatske 

Poštovani temeljem informacija koje su plasirani u medije od strane povjerenika gospodina Ante Ramljaka o uvjetima koje je ponudio potencijalnim kreditorima zvanog roll-up model.
Naime roll up predviđa da se za svaku kuna novog kredita potencijalnim kreditorima odobri i prelazak jedne kune starog kredita u senioritet.
Navedeni model smatramo nepoštenim prema Svim dobavljačima koji su nastavila isporučivati svoju robu tvrtkama iz koncerna Agrokor nakon 10.travnja 2017 godine.
Svu robu koju su dobavljači ispostavili tvrtkama iz koncerna Agrokor, ispostavili su temeljem povjerenja u sustav no sada potencijalno mogu ostati u slučaju stečaja bez svojih ukupnih potraživanja dok potencijalni kreditori za svoje kredite će na štetu dobavljača izvući dio svojih starih potraživanja.
Temeljem navedenih činjenica tražimo da se Svim dobavljačima koji su ispostavljali svoju robu prema tvrtkama iz koncerna Agrokor nakon 10. Travnja 2017 godine primjeni isti roll up model kao prema potencijalnim kreditorima i da se izjednače u pravima te da su u slučaju potencijalnog stečaja u ravnopravnim odnosima. Drugim riječima da se Svim dobavljačima za jednu kunu novo isporučene robe prizna u senioritet i jedna kuna potraživanja iz starog duga.

Tihomir Jaić

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*