Z domaćega vrta

Doživite raskoš jeseni u Kraljevom vrtu

LAG Međimurski doli i bregi i ove će godine organizirati Međunarodni sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane

LAG Međimurski doli i bregi, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec, predstavit će bogatu i raznoliku ponudu domaćih proizvoda, zdrave hrane i tradicijske baštine, na 2. međunarodnom sajmu „Z domačega vrta“, koji će biti održan u petak, 18. listopada, u Kraljevom vrtu u Čakovcu.

Na ovoj međunarodnoj priredbi, u jedinstvenom ugođaju Kraljevog vrta, posjetitelji će moći uživati u raznovrsnoj ponudi domaćih poljoprivrednih proizvoda i bogate tradicijske baštine Međimurja, moći će kušati prirodnu i zdravu hranu i doživjeti opojne mirise i okuse hrane „z domačega vrta“, zabaviti se uz tradicijsku glazbu Međimurja i slaviti – prirodu, koja nam je ove jeseni podarila obilje zdrave i ukusne domaće hrane.

Raznovrsna ponuda „z domačega vrta“

– Nakon velikog uspjeha prošlogodišnje priredbe, koju je posjetilo više od 700 posjetitelja, i ove ćemo godine, na jednom mjestu, u vrtu najpoznatijeg međimurskog slikara Ladislava Kralja Međimurca, u Ulici Ruđera Boškovića 7, ponuditi plodove rada vrijednih međimurskih ruku, naših povrtlara, voćara i vinogradara, naše medove i pekmeze, začine i umake, vina, sokove, voćne rakije i craft piva, izvorne međimurske specijalitete i domaće slastice, ali i brojne tradicijske predmete, koji svjedoče o bogatoj kulturnoj baštini Međimurja, koju ovom priredbom nastojimo očuvati i predstaviti je kao prepoznatljiv dio našeg identiteta. Želimo ponovo istaknuti i važnost održive poljoprivredne proizvodnje u Međimurju, kao zalog naše budućnosti, stoga ćemo Kraljev vrt u Čakovcu ove jeseni otvoriti svima koji proizvode domaću i zdravu hranu „z domačega vrta“, hranu s geografskim porijeklom te afirmirati domaće OPG-ove i njihove proizvode – istaknula je Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a Međimurski doli i bregi.

Na sajmu „Z domačeg vrta“ predstavit će se tridesetak izlagača iz Međimurja, ali i iz Slovenije, a u raznovrsnom i zanimljivom programu sudjelovat će i djeca iz čakovečkih dječjih vrtića, članovi učeničkih zadruga, učenici srednje i gospodarske škole, kulturno – umjetničkih društava iz Međimurja, te poznati međimurski glazbenik prof. Damir Rodiger.

Podržite lokalne proizvođače i njihove proizvode

Posebno zanimljiv dio programa bit će i kuharski show, u kojem će kuhari restorana Međimurski dvori iz Lopatinca predstaviti pripremu tradicionalnih međimurskih jela te posjetiteljima otkriti svoje tajne pripreme domaćih specijaliteta. Uz tradicijska jela bit će ponuđena i vrhunska vina međimurskih vinara, sve šira ponuda naših pivara, te ukusni i zdravi voćni sokovi proizvedeni u Međimurju.

Toga će dana za posjetitelje biti organiziran i besplatni razgled Memorijalne zbirke Ladislav Kralj Međimurec, uz stručno vodstvo kustosa Muzeja Međimurja.

– Vjerujemo da će ova međunarodna manifestacija, koja promovira domaću poljoprivrednu proizvodnju i njen značaj za održivi razvoj Međimurja, potaknuti nove inicijative i njen daljnji razvoj, kao i svijest u široj javnosti o važnosti lokalne proizvodnje ukusne i zdrave hrane. Stoga pozivam sve da posjete ovu priredbu, da dožive jesen u Kraljevom vrtu i da tako podrže naše lokalne proizvođače i njihove proizvode „z domačeg vrta – naglasila je Sanja Krištofić, dodavši kako LAG Međimurski doli i bregi ovu priredbu organizira u sklopu prekograničnog projekta – ECool Tour, zajedno s njihovim partnerima iz Hrvatske i Slovenije.

Međunarodni sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane „Z domačega vrta“ u petak će biti otvoren od 10 do 18 sati, a ulaz na ovu atraktivnu priredbu je besplatan.

SANJA KRIŠTOFIĆ

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*