Završeni projekt “U školskom vrtu i mi rastemo”

U utorak 28.08. u Područnoj školi Novo Selo Rok održali smo završnu konferenciju projekta U školskom vrtu (i mi) rastemo” koji je trajao od 01.10.2017.-31.08.2018., a koji provodi udruga Biovrt u partnerstvu s I. Osnovnom školom Čakovec i njihovom Područnom školom Novo Selo Rok.
Ovaj projekt bio je nastavak dvogodišnje suradnje i volonterskih napora da se oformi školski vrt i omoguće kvalitetne edukativne aktivnosti o vrtlarenju, zaštiti okoliša i očuvanju bioraznolikosti za djecu u Novom Selu Rok.

Sve prisutne (a u publici je bilo djece, roditelja, baka i djedova te predstavnika škola iz Međimurske županije ali i iz Zagreba) pozdravili su Marijana Vrbanec, voditeljica PŠ Novo Selo Rok i Siniša Stričak, ravnatelj I. OŠ Čakovec. Voditeljica projekta i predsjednica udruge Biovrt Silvija Kolar-Fodor predstavila je aktivnosti koje smo proveli tijekom trajanja projekta.
Svim sudionicima projektnih aktivnosti podijelili smo
potvrde o sudjelovanju, a posebno veliki pljesak zasluženo su dobili učenici 1-4 razreda škole koji su vrijedno sudjelovali u svim aktivnostima. Nakon toga, predstavljen je Priručnik za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti Silvije Kolar-Fodor koji smo podijelili malim sudionicima, kao i svim prisutnim školama. Na kraju je održana i mala zakuska gdje smo prigodno poslužili voće i proizvode lokalnih, međimurskih OPG-ova, većinom iz ekološkog uzgoja.

Sve naše aktivnosti i rezultate saželi smo u video koji smo premijerno prikazali, u kojem smo prikazali sve aktivnosti, ali i izjave voditelja, učiteljica i učenika o tome što ovaj projekt znači za njih i kako su školske aktivnosti utjecale na njihovo znanje, odnos prema prirodi, vlastitom zdravlju i životu općenito.
Pozivamo i vas da ga pogledate na slijedećem linku:
https://www.youtube.com/watch?v=qKbWYaTISJ0

Ovo nije kraj nego tek početak, kako i s aktivnostima u našem školskom vrtu i sličnim akcijama, a nadamo se da će naše aktivnosti inspirirati i motivirati i druge škole na provođenje sličnih aktivnosti. Hvala svima na sudjelovanju!

Više o projektu pročitajte na: http://www.biovrt.com/projekti/u-skolskom-vrtu-i-mi-rastemo

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

(Silvija Kolar-Fodor)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*