Završio nagradni poziv udruge Biovrt – nagrađeni svi!

U skladu s prirodom za kreiranje školskih vrtova

Udruga Biovrtu skladu s prirodom organizirala je nagradni poziv za sve škole iz Republike Hrvatske s ciljem poticanja školskih djelatnika za pokretanje školskih vrtlarskih grupa i vrtova.

Udruga Biovrt već nekoliko godina provodi u partnerstvu sa I. Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok program školskog vrta koji polaze svi učenici, te iz prve ruke znamo kako kroz ovakve programe djeca dobivaju znanje i vještine koje će im koristiti cijeli život.

U 2019. godini željeli bismo da diljem Hrvatske nikne što više školskih vrtova. Iz tog razloga, kako bi školske djelatnike potaknuli da se ohrabre kreirati ili proširiti školski bio/vrt, začinski vrt ili cvjetni vrt, udruga Biovrt raspisala je nagradni poziv s planom da nagradi 10 škola vrtlarskim start paketom koji se sastoji odPriručnika za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnostiU školskom vrtu i mi rastemoautorice Silvije KolarFodor, 10 paketića sjemenja za vaš školski vrt i brošureOčuvajmo biorazzznolikost“.

U natječaju je pravilnom prijavom sudjelovalo 80tak osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, čije priče i fotografije smo objavili u albumu na našoj facebook stranici.

5 dobitnika izabrala je vrtlarska zajednica po broju lajkova, a 5 žiri udruge Biovrt.

Dobitnike možete pogledati OVDJE. (fotografija i u prilogu)

Žiri udruge Biovrt imao je izuzetno težak zadatak izabrati dobitnike jer su uistinu sve priče zaslužile nagradu. Zbog toga je udruga Biovrt odlučila uz 10 glavnih nagrada, podijeliti svim sudionicima utješne nagrade . Tako je poštar i na preostalih 70tak adresa škola diljem HR dostavio paketić koji sadrži brošuruOčuvajmo biorazzznolikosti 3 paketića sjemenja iznenađenja.

Dragi učitelji/ce, profesori/ce, stručni suradnici i roditelji, potaknimo inicijative stvaranja školskih vrtovanaša djeca to trebaju i zaslužuju.

Veselimo se pozitivnim pričama pokretanja novih gredica i školskih vrtova diljem Hrvatske, dok savjete o vrtlarenju, uzgoju i izazovima vrtlarenja možete čitati na www.biovrt.com

Priručnik za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti autorice Silvije KolarFodor izdan je u sklopu projektaU školskom vrtu (I mi) rastemo 2018. godine.

Na 80 stranica kreirali smo program koji djeci i mentorima daje potrebna socijalna znanja i vještine, znanje o vrtlarenju i uzgoju zdrave hrane, očuvanju bioraznolikosti i prirode.

Ovim je priručnikom obuhvaćen proces čitavog kreiranja školskog vrta i organskog uzgoja, a sve je prožeto prikupljenim pričama i mudrostima. Pruža neprocjenjivu pomoć početnicima pri započinjanju vrtlarskih školskih priča uz mnoštvo ideja koje možete kroz cijelu godinu raditi sa djecom.

BrošuraOčuvajmo biorazzznolikost autorice Silvije KolarFodor vodič je za upoznavanje korisnih kukaca u vrtu te načina kako svi mi možemo pomoći njihovom opstanku

Silvija KolarFodor

Predsjednica udruge Biovrt

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*