medjimurjepress@gmail.com

Županijska robna marka „Međimurski kalamper“ dobila novo pakiranje

Ispred zgrade Općine Belica i prvog spomenika na svijetu posvećnog krumpiru, dana u podne održana je konferencija za medije povodom predstavljanja novog pakiranja županijske robne marke „Međimurski kalamper“ u sklopu održavanja 20. Festivala krumpira.

Na konferenciji za medije govorili su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, predsjednik Povjerenstva za nadzor i korištenje robne marke „Međimurski kalamper“ Milorad Šubić, predsjednik Udruge proizvođača merkantilnog krumpira Damir Mesarić te župan Varaždinske županije Radimir Čačić. Uz njih, svečanosti su nazočili Sandra Herman zamjenica međimurskog župana, Darko Radanović pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam te predstavnica pakirnice Bojana Blažinčić Pongrac.

U pakiranim većicama zapakirana je tradicija naših starih. Samodostatni smo u proizvodnji krumpira na nivu Hrvatske. Imamo dovoljne količine, ali kvalitetu, naglasio je Mesarić. Načelnik Taradi najavio je izgradnju skladišta u vrijednosti 80 milijuna kuna u koje bi se skadištio krumpir. Kako je naznačio, u Belici je aktivno čak 90 proizvođača krumpira.

Novo pakiranje može se nazvati “retro paletom” i koloritom podsjeća na tradiciju i marljivost međimurskih ljudi koji desetljećima uzgajaju krumpir, danas već prepoznat kao robna marka ovog kraja.

Idejno rješenje robne marke MEĐIMURSKI KALAMPER u svojoj osnovi sadrži stilizirane elemente tradicije, uz boje koje su sekundarne tikiz, smeđa, duboko zelena, oker), djelo čakovečke tvrtek Dvije lije d.o.o.

(r)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*