medjimurjepress@gmail.com

Poslovna priča obitelji Švenda

Ispričana priča rijetkog jubileja koja traje punih 40 godina

Četrdeset godina tvrtke „Švenda“ te 28 godina uspješne suradnje sa partnerima, unutar tvrtke „Švenda-Tarmann Chemie“ d.o.o., proslavljeno je u petak, 25. listopada 2019. godine, prigodnom svečanošću i druženjem u prostoru Hotela Panorama Sportsko rekreacijskog centra DG Sport u Prelogu.

Uz dugogodišnje iskustvo u vulkanizaciji, tvrtka Švenda-Tarmann Chemie d.o.o. Čehovec započela je 1991. godine s proizvodnjom ekoloških sredstava za čišćenje u kućanstvu i industriji za što se posebno specijalizirala. Tvrtka nudi, uz široku paletu visoko koncentriranih i ekološki kontroliranih kemijskih proizvoda i sredstva te strojeve za aplikaciju istih na radne površine kao i kompletni kemijski konzalting u svrhu što ekonomičnije i svrsishodnije primjene kemijskih sredstava.

Sve komponente iz kojih su izrađene formulacije za kemijska sredstva odgovaraju visokim standardima EU i usklađena su s hrvatskim zakonima o zaštiti okoliša i ljudskog zdravlja. Svim se okupljenima obratio Dragutin Švenda, koji tvrtku uspješno vodi od prvog dana, danas zajedno sa suprugom Nadom i kćerima Draženkom i Silvijom.

Svim zaposlenicima članovi obitelji Švenda podijelili su prigodne poklone, a sve je pozdravio i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek. „Često govorimo o ponosu gospodarstvom Preloga i poduzetnicima iz ovoga kraja. Često govorimo o velikim tvrtkama, milijunskim ulaganjima, stotinama zaposlenih. A zaboravljamo da je ovo što danas slavimo najbitnije. Prelog oduvijek počiva na svojim obrtnicima, samo u nazivu malim poduzetnicima, koji godinama vode svoj posao, ulažu i napreduju. I to uglavnom u tišini i samozatajno. Svaki onaj poduzetnik koji prehranjuje, uz svoju, još barem jednu obitelj, za mene je veliki poduzetnik“, istakao je gradonačelnik.

Ovu vrijednu obljetnicu, glazbom je uljepšao Mirko Švenda Žiga.

(žs)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*