Međimurje Press
Gospodarstvo

Potpisan ugovor o organiziranju sajma Agro Arca!

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Grada Preloga održat će se 12. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2021.u Gradu Prelogu od 02. do 04. srpnja 2021. godine.

U skladu sa epidemiološkim mjerama, na prostoru Sportsko rekreacijskog centra DG Sport u Prelogu predstavit će se značajan broj inovacija koje su rezultat stvaralaštva pojedinaca, timova u tvrtkama, akademske zajednice, mladih iz obrazovnog sustava, i drugih struktura društva. Iz godine u godinu kroz AGRO ARCU posebnu pozornost posvećujemo inovacijama u poljoprivredi, iz razloga što one pridonose unaprjeđenju konkurentnosti proizvodnje i prerade poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i okolišno prihvatljivoj i energetski učinkovitoj poljoprivrednoj djelatnosti. Osim inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji predstavit će se i lokalna obiteljska i poljoprivredna gospodarstva iz Međimurja i okolice sa svojim proizvodima.

Ugovor o organiziranju Sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca, potpisali su, u četvrtak 13. svibnja 2021. godine, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Miljenko Šimpraga te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Ugovor je potpisan na tri godine te će Prelog u te tri godine biti domaćin ove sajamske manifestacije. Potpisivanju su nazočili Zoran Barišić potpredsjednik i direktor IFIA (Međunarodne federacije asocijacija inovatora) te glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske, Matija Žugec.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja