Prelog: „Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra“.

IZUZETNO VAŽAN GOSPODARSKI MOMENT ZA GRAD PRELOG

U okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Razvoj poslovne infrastrukture“,Gradu Prelogu odobreno je financiranje projekta pod nazivom „Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju Poduzetničkog centra u Prelogu potpisat će potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Potpisivanju Ugovora nazočit će i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra“ održat će se u srijedu, 06. rujna, u 12,30 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Preloga.

Ukupna vrijednost projekta „Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra“ je 16.137.657,44 kn, a Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta donijelo je Odluku o financiranju kojom se Gradu Prelogu dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 15.771.678,61 kn. U okviru projekta planira se izgradnja i opremanje Poduzetničkog centra Prelog na prostoru Gospodarske zone u Prelogu – Sjever ukupne neto površine od 2.172 m2. Prostori Poduzetničkog centra Prelog namijenjeni su novoosnovanim poduzećima, malim i srednjim poduzetnicima, novonastalim poduzećima kao i poduzećima koja posluju duže od 3 godine. Prostor će poslužiti kao inkubator sa ciljem zadržavanja  mladih obrazovanih i stručnih osoba na području Grada Preloga, odnosno sprečavanje njihova odlaska. Osnovati će se poduzetnička potporna institucija koja će pružati stručnu potporu u provođenju i inicijaciji poduzetničkih inicijativa, boljeg korištenja dostupnih bespovratnih sredstava, boljoj konkurentnosti poslovnih subjekata te omogućiti zadržavanje kvalificirane radne snage na ovom području. Partner na projektu je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, Čakovec a suradnik Pučko otvoreno učilište Čakovec.

(i.s,)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*