medjimurjepress@gmail.com

Primjeri dobre prakse poduzetničkih poduhvata

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizira svečanu dodjelu Potvrda o statusu korisnika potpora za ulaganje te Odluka o odobravanju bespovratnih novčanih potpora temeljem Zakona o poticanju ulaganja.

Svečana dodjela održat će se 1. ožujka (petak) 2019. godine s početkom u 12,00 sati,

u Velikoj dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta,

Ulica grada Vukovara 78, u Zagrebu.

Želja nam je javnosti predstaviti primjere dobre prakse kako bi bili poticaj ostalim poduzetnicima za njihove projektne ideje i poduzetničke poduhvate s ciljem da i oni  koriste potpore koje su im na raspolaganju u okviru provedbe zakonodavnog okvira za poticanje ulaganja u RH.

Ovom prigodom devet gospodarskih subjekata primit će Potvrdu o statusu korisnika potpore za ulaganje temeljem Zakona o poticanju ulaganja, a dodijelit će se i četiri Odluke o odobravanju bespovratnih novčanih potpora za nova radna mjesta.

Tijekom trogodišnjeg razdoblja, u kojem se projekti realiziraju, korisnicima će se priznati troškovi ulaganja u dugotrajnu imovinu kao i troškovi otvaranja novih radnih mjesta. Temeljem provedbe zakonodavnog okvira za poticanje ulaganja poduzetnici mogu koristiti različite vrste potpora, od kojih je za ulagače izuzetno privlačna porezna povlastica koja predstavlja umanjenje stope poreza na dobit za 50-100%, a tu su i bespovratne novčane potpore za zapošljavanje i usavršavanje te za kapitalne troškove projekta za ulaganja u proizvodno-prerađivačke aktivnosti.

Mediji su pozvani sudjelovati na cijelom događanju, a izjave ministra očekujemo po završetku.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*