medjimurjepress@gmail.com

Sastanak partnera uključenih u EU projekt ABCitiEs

Fakultet organizacije i informatike, Grad Varaždin i Grad Čakovec domaćini 3. partnerskog sastanka EU projekta ABCitiEs

U tjednu od 14. do 16. listopada 2019. na Fakultetu organizacije i informatiku, a u suradnji s gradovima Varaždin i Čakovec započeo je sastanak projektnih partnera s ciljem praćenja realizacije projektnih aktivnosti, kao i upoznavanja lokalne sredina uključene u projekt ABCitiEs prepoznavanja dobre i loše prakse u provođenju lokalne politike u poticanju poduzetništva, ali i s ciljem međusobnog umrežavanja. Tijekom trodnevnog sastanka, sudionici će sudjelovati u panel raspravama, radionicama koje se provode kako na FOI-ju, tako i u gradovima Varaždin i Čakovec.

Projekt ABCitiES provodi se unutar Interreg Europe programa financiranja, Europskog fonda za regionalni razvoj koji podupire interregionalnu suradnju. Projekt će trajati do 31. svibnja 2022. godine i ukupne je vrijednosti 1.596.561,00 eura. U provođenju projektnih aktivnosti sudjeluje 5 europskih urbanih regija: Amsterdam, Atena, Manchester, Vilnius, te gradovi Varaždin i Čakovec iz Hrvatske, a čiji su predstavnici stigli u Varaždin kako bi se upoznali sa inovativnim i učinkovitim mjerama suradnje na području udruživanja snaga lokalnih poduzetnika na jedan novi način, a sve s ciljem poticanja rasta poslovanja i inovacija te stvaranja privlačnijeg poslovnog okruženja.

Regije su pokrenule ovaj projekt kako bi razmijenile iskustva i stekle nova znanja, kao i razvile nove učinkovitije instrumente lokalne politike važne za poticanje suradnje poduzetnika kroz suvlasništvo u objektima ili u tehnologiji, upravljanje zajedničkim tržištem, kao i zajedničkim radom na unaprijeđenju zajedničkih javnih prostora.

U europskim gradovima lokalni poduzetnici udružuju svoje snage na nove načine kako bi potaknuli rast poslovanja i inovacija te stvorili privlačnije poslovno okruženje. Vrijednost takvih kolektiva sve više prepoznaju lokalne vlasti i kreiraju nove mjere poticajne politike.

Konferencija za medije najavljena je za utorak, 15. listopada 2019. godine u 9:30 sati u Salonu Gradske vijećnice. Konferenciji će prisustvovati predstavnici Grada Varaždina i predstavnici projektnih partnera.

Više o projektu može se pročitati na službenoj mrežnoj stranici projekta.

https://www.interregeurope.eu/abcities/

PR Odjel FOI

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*