medjimurjepress@gmail.com

Sever o stanju radničkih prava: Strah i bezperspektivnost nastavljaju se i dalje

O pravima radnika i situaciji na tržištu rada te izmjenama Zakona o radu u Novom danu na N1 govorio je Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata

Praznik je rada, drugi u epidemiji. Nema prosvjednih marševa ni prvosvibanjskih velikih okupljanja uz grah.
Tri sindikalne središnjice sinoć su pet minuta do ponoći održale prosvjedni performans “Zadnji vlak za bolje normalno” na zagrebačkom Glavnom kolodvoru te poručile da će zaustaviti snižavanje cijene rada i obespravljenje radnika u Hrvatskoj.

“Ništa bitno nije se promijenilo u odnosu na prošli prvi svibnja, ali ni na neke u ranijim godinama. Nema u javnosti problema radničkih prava, zabavljena je s jedne strane epidemijom i s druge strane prepucavanjem premijera i predsjednika. Isto tako je i problem što se ljudi boje. Imali smo u vrijeme pandemije slučajeve prisilnog uzimanja godišnjeg, neki su radili od kuće, a poslodavac bi ih službeno vodio na godišnjem, prijetilo se gubitkom posla, smanjivala su se prava ugovorena ugovorom o radu ili kolektivnim ugovor. To je taj strah, bezperspektivnost koji se nastavlaju i dalje”, rekao je Krešimir Sever.

Izvor: https://hr.n1info.com/

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*