Međimurje Press
Gospodarstvo

Stipendije za učenike koji se školuju za mesare

Mesna industrija Vajda d.d. Čakovec treću godinu zaredom osigurava stipendije učenicima koji se školuju za mesare te je trenutno u Srednjoj školi Prelog upisano ukupno 15 učenika koje nakon završetka školovanja čeka posao u toj kompaniji.

Osim stipendije u iznosu od 1.000 kuna mjesečno i radnog mjesta nakon školovanja, Vajda učenicima osigurava i besplatne udžbenike, naknadu za rad na praksi, naknadu za rad tijekom školskih praznika, besplatan topli obrok za vrijeme rada i prakse te poklon-pakete za Uskrs i Božić.

O dosadašnjim uspjesima programa stipendiranja i daljnjim aktivnostima govorit će ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur i predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda d.d. Alen Kajmović.

U ovoj je školskoj godini smjer mesara Srednje škole Prelog upisalo šestero učenika i predstavnici Vajde d.d. u četvrtak će im uručiti besplatne udžbenike. Pridružit će im se i ostalih devetero stipendista kako bi s njima podijelili svoja dosadašnja iskustva tijekom školovanja za mesara i rada na praksi.

U četvrtak 8. listopada u poslovnim prostorima Vajde medijima će se predstaviti dosadašnji rezultati projekta stipendiranja učenika mesara uz podjelu udžbenika ovogodišnjim stipendistima.

Maja Gradišar Perotić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja