Svečano otvorenje novouređenog pogona Vajde – petak 24.5.

Otvorenju novog Vajdinog pogona nazočiti će Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Dragan Kovačević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam, Igor Miljak, predstavnik Grupe Pivac i predsjednik Uprave PPK karlovačke mesne industrije d.d. te Alen Kajmović, predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda d.d., Matija Posavec, župan Međimurske županije te Stjepan Kovač, zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik grada Čakovca.

Uz prigodne govore slijedit će obilazak novouređenih pogona te potom odlazak na otvorenje prigodne izložbe „Priča o uspjehu: Vizija Elemera Vajde koja živi više od stotinu godina“.

Pedeset milijuna kuna vrijedan investicijski projekt tehnološke modernizacije u MI Vajda d.d. obuhvatio je dogradnju, rekonstrukciju i modernizaciju proizvodnog pogona, nabavku strojeva i opreme za proizvodnju, proširenje skladišnih i ekspeditnih kapaciteta te modernizaciju rashladnog sustava. Zahvaljujući ovom projektu, Vajda se danas može pohvaliti jednom od najsuvremenijih klaonica ne samo u Hrvatskoj, nego i široj regiji. Naime, Vajda d.d. zadužena je za primarnu proizvodnju i obradu sirovine na razini čitave Grupe Pivac, a cilj investicije bio je dodatno ojačavanje liderske pozicije u sektoru proizvodnje svježeg svinjskog i junećeg mesa u Hrvatskoj te daljnje jačanje suradnje s domaćim OPG-ovima.

Projekt je ostvario bespovratnu potporu u iznosu od 22,67 milijuna kuna kroz mjeru M4 “Ulaganja u fizičku imovinu” Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. – 2020, čiji se kompletni završetak očekuje ove godine.

(a.k.)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*