medjimurjepress@gmail.com

TIC organizira seminar posvećen energetskoj učinkovitosti „Elektrane i energetska učinkovitost – praktična rješenja“

O zelenoj ekonomiji, održivom razvoju i kružnom gospodarstvu posljednjih se godina puno priča i ne bez razloga. U sljedećem višegodišnjem financijskom okviru Europske unije 2021.-2027., ukupno 373,9 milijardi eura bit će usmjereno na područje prirodnih resursa i okoliša, a glavni ciljevi postavljeni pred članice su zelena i digitalna tranzicija i otporno gospodarstvo.

Što znači zelena ekonomija i zašto je važna? Definicija organizacije United Nations Environment Programme (UNEP) kaže da je to „Ekonomija čiji rezultati dovode do povećanja ljudskog blagostanja i socijalne jednakosti, a ujedno smanjuje rizike za okoliš i oskudica u okolišu.“ Društvena, gospodarska i politička zajednica shvatila je da je koncept zelene ekonomije budućnost.

Želite li svoje poslovanje uskladiti s načelima održivosti ili naučiti više prijavite se na seminar u organizaciji Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) pod nazivom

Elektrane i energetska učinkovitost – praktična rješenja

koji će se održati u srijedu, 14. travnja 2021. godine, s početkom u 10 sati
u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,
na adresi Bana Josipa Jelačića 22/b Čakovec.

Predavači su stručnjaci iz različitih područja povezanih s zaštitom okoliša i održivim razvojem, a teme o kojima će pričati su povećanja energetske učinkovitosti poslovanja i uvođenju obnovljivih izvora energije u poslovanje, s naglaskom na konkretne primjere. Nakon završetka službenog dijela predavanja, sudionici će imati priliku postaviti pitanja predavačima i s njima raspraviti o temama koje ih posebno zanimaju.

 

Program seminara

Vrijeme Tema Predavač
10:00 – 10:30 Pozdravni govor i predstavljanje projekta Predstavnici TICM-a
10:30 – 11:30 Elektrane koje koriste obnovljive izvore energije i kako ih financirati Karla Posavec, Međimurska energetska agencija d.o.o.
11:30 – 12:00 Prikaz procesa stavljanja u pogon fotonaponske elektrane Goran Oreški, Solektra d.o.o.
12:00 – 12:10 Pauza
12:10 – 13:00 Povećanje energetske učinkovitosti u proizvodnim pogonima s primjerima dobre prakse Niki Radiković, Međimurska energetska agencija d.o.o.
13:00 – 13:40 Održivi razvoj poduzetništva u Međimurju – implementacija principa kružnog gospodarstva Maja Bratko, Međimurska energetska agencija d.o.o.
13:40 – 14:00 Princip kružnog gospodarstva u praksi Ivan Božić, Socijalna zadruga Humana Nova
14:00 – 15:00 Rasprava uz domjenak za sudionike

Ciljna skupina seminara su predstavnici poslovnog sektora. Sudjelovanje je besplatno, a sudionici se prijavljuju ispred poduzeća popunjavanjem prijavnog obrasca. Prijave se zaprimaju do 15. travnja, a broj mjesta je ograničen.

Prijava na poveznici.

Seminar  je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*