Međimurje Press
Gospodarstvo

Traži se hitna zabrana rasprodaje imovine

Crni dani tiskare Zrinski d.d. koja je osnovana 1946. godine

Trgovačkom sudu u Varaždinu stigao je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom Zrinski d.d. u ime 21 zaposlenika koji potražuju plaće za kolovoz i rujan. Ukupno se radi o 206 tisuća kuna, a izgledno je da neće biti ni plaća za listopad, koje iznose 103 tisuća kuna bruto. Postupak je pokrenuo Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti.

Nekada ugledna tiskara nesposobna je za plaćanje, jer osim što kasni s isplatom plaća, ne može plaćati ni ostale dospjele obveze. Naime, računi poduzeća blokirani su od 5. listopada, a njegova imovina ne pokriva obveze.

Kako saznajemo, strojevi nužni za nastavak poslovanja se ubrzano prodaju, kao i najvrjednija imovina – nekretnine. Stoga predlagatelji predlažu i određivanje Trgovačkom sudu i mjeru osiguranja, odnosno zabranu raspolaganja imovinom.

Nekadašnji simbol međimurskog gospodarstva u bivšoj državi, ali i kasnije u Hrvatskoj, koja je zapošljavala 400 radnika od čega 70-tak u upravi i koja je bila sinonim izdavaštva, u kojoj su tiskane prve novčanice i marke samostalne Hrvatske, vrijednosnice i birački listići, pala je na koljena.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja