medjimurjepress@gmail.com

Treća sjednica Nacionalnog inovacijskog vijeća

Nacionalno inovacijsko vijeće (NIV) osnovano je u srpnju 2018. godine kao krovno tijelo nacionalnog inovacijskog sustava, radi koordinacije provedbe Strategije pametne specijalizacije (S3) za razdoblje od 2016. – 2020. godine, s ciljem učinkovitijeg korištenja potencijala za istraživanje, razvoj i inovacije u svrhu povećanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

U ponedjeljak, 6. svibnja 2019. s početkom u 10 sati, u Velikoj dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb, održat će se treća sjednica NIV-a. Tom prigodom, ministar Horvat upoznat će nazočne s rezultatima postignutim tijekom njegovog supredsjedanja NIV-om budući da predsjedanje NIV-om preuzima Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Na trećoj sjednici NIV-a planira se i usvajanje izvješća o provedbi S3 za razdoblje 2016.-2018. godine, usvajanje Akcijskog plana za 2019. – 2020. godinu te izvješće o trenutnom statusu provedbenih instrumenata S3 (za prvi kvartal 2019. godine). Nastavno na do sada usvojenu i dobro prihvaćenu praksu, tijekom sjednice svoja iskustva, izazove i preporuke iz perspektive korisnika predstavit će dva korisnika IRI mjera: tvrtke Altpro i GDi.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
e-mail:
javnost@mingo.hr

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*