Međimurje Press
Turizam

Destinacija izvrsnosti

Kao što smo već najavili, Sveti Martin na Muri nacionalni je pobjednik ovogodišnje Europske destinacije izvrsnosti EDEN kao najbolja hrvatska turistička wellness destinacija.

Ovim proglašenjem Međimurje se svrstava u jedinstvenu turističku destinaciju u Europi jer je to već treća nagrada EDEN.

Tim povodom danas je održana press konferencija u interpretacijskoj dvorani u Međimurskoj palači turizma, na kojoj su o ovom jedinstvenom uspjehu govorili predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije i župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec i generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin na Muri Igor Nekić.

Ova nagrada čini nas ponosnim, jer jedna smo najmanjih regija u Europi, članica svjetske organizacije WTO, sa vinskom cestom od 30 km sa 11 najvećih vinskih nagrada, dva UNESCO znaka, najboljom obiteljskom kućom za odmor itd, itd. Svaka naša općina čini mozaik niza događanja koje privlače turiste, a već krajem listopada premašena je i prošlogodišnja brojka od preko 10.000 noćenja-istaknuo je župan Posavec.

Iskoristit ćemo ovu oznaku izvrsnosti na mnogim daljnjim svjetskim prezentacijama, ali i još bolje prezentirati našu županiju. Postat ćemo uskoro centar kompetencije za 280 članica Eden mreže koji će slati svoje predstavnike da vide primjere dobre prakse i održivog razvoja turizma. U travnju smo u sklopu predsjedanja Europskom komisijom i domaćini svih ministara EU – istaknula je Sandra Herman.

Dražen Crnčec iskazao je zadovoljstvo nagradom, prvenstveno ljudskim potencijalom, ali i lokomotivom LiffeClass Terme Sveti Martin. Nova je to obaveza, ali i poticaj za budućnost-naglasio je.

Generalni direktor Terma Sveti Martin osvrnuo se na 20 godina TZ Međimurja, ali i 10 godina od izgrađenog hotela, a iza čega stoji mukotrpan rad. Zahvalio se svim koji sudjeluju u sinergiji da se dođe do visoke razine kvalitete.

Na konferenciji je prikazan i film o ljepotama i vrijednostima Općine Sveti Martin na Muri.

(r)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja