medjimurjepress@gmail.com

Međimurje čeka svjetla turistička budućnost!

U Međimurskoj palači turizma danas je održan radni sastanak u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Međimurske županije.

Sastanku su, uz direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Stančića i župana Međimurske županije Matiju Posavca te njegove zamjenice Sandre Herman prisustvovali i voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, kao i voditelji turističkih zajednica s područja Međimurske županije.

Obraćajući se nakon sastanka novinarima, Rudi Grula rekao je kako je prezentirano sve ono što se u Međimurju događa u smislu turističke ponude u Međimurju i kako su te projekcije u skladu su s ciljevima HTZ-a. Također je napomenuo kako će se formirati Fond za nerazvijene TZ i za udruživanje u kojima vidimo veliki potencijal.

Sandra Herman iskazala je zadovoljstvo sastankom i zahvalila prepoznavanju HTZ-a na kvalitetnim ponuđenim projektima u Međimurju.

Predsjednik TZ Međimurja župan Matija Posavec, naglasio je kako je Međimurska županija prva destinacija Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice kao mjesta sastanka i planiranja određenog projekta. To je nagrada i priznanje nama kao županiji, pogotovo sada, kada će po prvi puta kada će sredstva iz izvornog prihoda proračuna za turizma premašiti brojku od 14%. Takvu financijsku potporu nema ni jedna županija u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Posavec je nabrojio i nekoliko važnih akcenata u slijedećoj godini te naveo posebno istaknuo Mjesto rođenja Sv. Jeronima, 160 godina prve željezničke pruge u Hrvatskoj, 400 godina od rođenja Nikole Zrinskog kao brendovi koji mogu propagirati Hrvatsku u svijetu, pogotovo u vremenu kada se predsjeda Europskom unijom.

Kristijan Stančić direktor HTZ-a prije svega čestitao je na najboljoj i najkontinentalnijoj turističkoj regiji u zemlji i zahvali svim žiteljima za sve napore koje su učinili tijekom dugog niza godina u turizmu, a što potvrđuju brojne nagrade. Danas smo obavili vrlo konstruktivan i plodonosni sastanak. Dotakli smo se niz tema i zaključaka na novom Zakonu i zajedničkih projekata. Kroz novi zakonski okvir omogućiti ćemo sufinaciranje programa, revitalizaciji kulturne i povijesne baštine, ciko i gastro turizma, enogastronomije i naravno edukacije. Međimurje čeka sasvim sigurno svjetla turistička budućnost.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*